СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Инициатива „Красив Боденец“ променя визията на мездренско село
 Facebook

Инициатива „Красив Боденец“ променя визията на мездренско село07.08.2018 / 11:27 - CityBuild.bg

Спирката в началото на селото беше обновена и боядисана в лилаво.

 

Група ентусиасти преобрази спирка в село Боденец за няколко дни. В нея влизат много млади хора с напредничави и нестандартни идеи, някои живеещи в столицата, други в чужбина. На организирано от тях общоселско събрание бе взето решение спирката в началото на селото да бъде обновена.

 

 

За четири дни доброволците успяха да преобразят района – спирката беше почистена от ръжда, облепена с хартия и боядисана в лилаво, таванът - измит с обезмаслител, а тревата зад нея – окосена. Има поставени и две информационни табла и кош за отпадъци. Цветът кореспондира с идеята пред къщите да бъде засадена лавандула.

 

 

Лилавият цвят е с много висока вибрация", обяснява Малинка Иванова, един от инициаторите. "Село, засадено с лавандула, ще отвори сърцата на хората и ще проясни съзнанието им за добротворчество“. Това е и основната идея на своеобразния проект „Красив Боденец“ – всеки да се включи с това, което прави най-добре за благото на всички и за единението на селото.

 

 

Когато една идея е добра, няма как да не привлече последователи, казват младите хора и смятат, че ако всеки пази сътвореното и почиства около своя имот, това би било достатъчно. Кметът на селото изказа благодарност и обеща другата спирка в селото – в центъра, скоро да бъде облагородена и изрисувана.

 

 
още от Новини

още от Любопитно