СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Инициативи за опазване на околната среда от GROHE
 Facebook

Инициативи за опазване на околната среда от GROHE24.09.2020 / 11:29 - CityBuild.bg

Иновативните решения, които предлага марката, допринасят за устойчивото използване на този така ценен ресурс - водата.

 

 

С нарастването на световното население, урбанизацията, водната консумация и промените в околната среда, се появяват нови предизвикателства, с които светът трябва да се справя. Като лидер в бранша, GROHE се изправя с готовност пред тях. Устойчивото развитие е неразделна и основна част от стратегията на GROHE, заедно с изпитано качеството, иновативни технология и красив дизайн. И понеже СО2 емисиите са една от основните причини за климатичните промени, GROHE има за цел да намали до нула емисиите на въглерод от предлаганите решения за домакинството, както и от производствените процеси до 2050 г.

 

От юли 2019г. всички производствени централи и логистични центрове на GROHE в Германия работят със зелена енергия. Благодарение на инициативата „GROHE goes ZERO", компанията се превръща в един от първите санитарни производители, чието производство е изцяло въглеродно неутрално.

 

Инициативата допълва многобройните мерки в централите, които допринасят за намаляването на въглеродния отпечатък и опазването на ценни ресурси. За да се постигне крайната цел за въглеродно неутрално производство.

 

 

 

Санитарния производител ще компенсира всички неизбежни СО2 емисии с два проекта - водноелектрическа централа в Индия и проект за поддръжка на сондаж в Малави, които са съобразени с изключително строги критерии, като Златния стандарт, разработен под егидата на WWF.

 

Водна сила за чиста енергия

Химачал Прадеш Индия

 

Проектът е разположен на река Сутлей между Karcham и Wangtoo в северния индийски щат Химачал Прадеш. Като хидроелектрическа централа, проектът използва естествения поток на реката, за да генерира енергия. Важното е, че няма резервоар, в който водата да се съхранява временно, като по този начин се избягват потенциалните негативни ефекти върху околната среда от съхранението на водата. Четири турбини на Франсис се задвижват от силата на речното течение. Цялата енергия, генерирана от електроцентралата, се подава в северноиндийската електроснабдителна мрежа и замества стандартно генерираната електроенергия, идваща предимно от електроцентрали, работещи на въглища.

 

 

Възстановяване на сондажи за чиста вода

Дова & Касунгу Малави

 

В районите на проекта Дова и Касунгу в Малави, около половината от населението живее без достъп до чиста питейна вода. Част от проблема е, че около една трета от съществуващите сондажи не могат да бъдат използвани поради износване. Поправянето на повредени сондажи подобрява условията на живот на местното население. Повечето сондажи работят с ръчна помпа. Изпомпаната вода е чиста и може да се консумира без допълнително третиране. Това намалява и емисиите на въглерод, тъй като няма нужда водата да се пречиства чрез преваряване, за което би било необходимо гориво.

 

 

Друга инициатива, с която GROHE се захваща, е за намаляване на пластмасовите опаковки при производството си, като ги замени с по-устойчиви алтернативи. 40 процента от произведената пластмаса е под формата на еднократни опаковки, които се захвърлят след употреба. В подкрепа на тези свои усилия санитарният производител обединява сили с Marcella Hansch, основателка на проекта Pacific Garbage Screening (PGS), който има за цел почистване на океана от тези отпадъци. Заедно с интердисциплинарния екип от учени, инженери и морски биолози, опитният архитект работи върху разработването на водна платформа, която ще събира пластмасови отпадъци, преди да могат да навредят на екосистемите в океаните и реките. Визията за чисти водни басейни чрез на намаляване на пластмасови отпадъци е приоритет и за GROHE.

 

 

Тези постижения са очакваните резултати от усилията на GROHE за устойчиво развитие и опазване на природните ресурси. При разработването на продуктите си компанията инвестира в проучване и развитие, за да създаде иновативни и устойчиви решения, които подпомагат пестенето на вода, енергия и намаляването на отпадъчни продукти, без да правят компромис с качество и удобство. GROHE непрекъснато подобрява производствените си процеси. За централата в Клаенг, Тайланд, компанията е наградена със сребърен сертификат от Немския съвет за устойчиво строителство (DGNB). След разширяването на фабриката през 2017 г., в момента това е най-устойчивият производствен завод от този вид в Югоизточна Азия.

 

 

GROHE търси постоянно усъвършенстване. Точно затова компанията вече има следваща цел - до края на 2021 г. иска да превърне своите офиси по цял свят в природосъобразни пространства.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор