СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Интерактивен 3D макет на София показва в реално време качеството на въздуха
 Facebook

Интерактивен 3D макет на София показва в реално време качеството на въздуха20.02.2020 / 15:26 - CityBuild.bg

Serdika Center стартира серия от инициативи с фокус върху подобряване на градската среда и качеството на живот.

 

„Промяна" e чувството за отговорност към средата, която обитаваме, грижата за здравето, образованието и малките крачки, които всеки може да направи, за да живеем в баланс с ритъма на града. Дебютната инициатива е с фокус качеството на въздуха - от 24 февруари до 15 март водеща ще бъде темата „Въздух", а посетителите на търговския център ще имат възможност да видят първата по рода си инсталация „Въздухът на София". Интерактивният 3D макет на столицата показва нагледно в реално време и с действителни нива на замърсяване как градът се пълни с фини прахови частици, дим и мъгла. В периода на кампанията ще бъде представена и образователната изложба „Мръсно лилаво", която дава допълнителна информация за въздуха, който дишаме в града, причините за замърсяването му и как малките промени в ежедневието ни могат да окажат положително влияние върху околната среда.

 

 

Темата „Въздух" е в основата и на поредица от лекции и работилници за деца и възрастни, които ще се провеждат всеки уикенд. Откритите уроци „В/дъх/новение", „Следствия и последствия" и „Как да разбираме въздуха" са модерирани от д-р Александър Симидчиев, който ще представи на достъпен език как замърсяването на въздуха влияе върху човешкото здраве и кои са начините да променим качествено средата, в която живеем. Част от гост лекторите и участници в работилниците ще бъдат и Симона Стилиянова от Zero Waste, Галин Панчев от проект „Градско колоездене", проф. Георги Момеков към Фармацевтичен факултет към МУ София, Георги Стефанов от WWF и Стефан Димитров, част от екипа на AirBG.info.

 

 

Активностите, свързани с кампанията „Промяна. Инсталация Въздух", могат да бъдат открити в Serdika Center, Голяма ротонда, ниво -1 между 24 февруари и 15 март.

 

Повече информация и пълната програма може да откриете тук.

 

 
още от Новини

още от Любопитно