СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Инвестиционната програма на Вършец е на стойност 1 667 696 лв.
 Facebook

Инвестиционната програма на Вършец е на стойност 1 667 696 лв.12.02.2018 / 16:28 - CityBuild.bg

Най-големият обект обхваща реконструкция на водопроводна и улична инфраструктура.

 

Включени са участъци от следните улици: „Васил Левски", „Цар Иван-Асен II", „Христо Смирненски", „Княз Борис I", „Стефан Стамболов", „Христо Ботев", „Д-р Дамян Иванов", „Елин Пелин", „Иван Вазов", „Борова гора", „Никола Вапцаров" и „Георги Бенковски". Предвидени са средства за дейности по реконструкция на водопроводната мрежа на ул. „Серафим Георгиев" и ул. „Зелени дел", ремонт на улични и тротоарни настилки на вътрешната улична мрежа; закупуване на багер и камери за видеонаблюдение.Очаква се да стартира изпълнението на проектите, за които общината е сключила договори по ПРСР 2014-2020 г. през 2017 г. Общата им стойност е 5 569 866 лв.

 

1. Проект „Реконструкция и рехабилитация на част от уличната мрежа на Вършец" по Договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 -2020 г. В проекта са включени дейности по реконструкция и рехабилитация на улични и тротоарни настилки на участъци от следните улици: „Янко Сакъзов", „Цар Симеон", „Христо Ботев", „Първа", „Никола Вапцаров", „Васил Априлов", „Липа" и „Найден Геров". Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е 1 952 332 лева без ДДС.

 

Карта на предвидените за реконструкция и ремонт улична и водопроводна мрежа на Вършец (без кв. Заножене)

 

Карта на предвидената за реконструкция и ремонт улична мрежа на КВ. ЗАНОЖЕНЕ

 

2. Проект „Реконструкция и рехабилитация на част от общинската пътна мрежа - път MON 1092 /III-812/ Вършец - кв. Заножене - Спанчевци /III-812/ и общински път MON 3097 /MON 1092/ кв. Заножене - м. Водопада" по ПРСР. В проекта са включени дейности по реконструкция на участъци от двата общински пътя - цялостно преасфалтиране, нови тротоарни настилки, банкети, отводнителни окопи, хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е 3 366 961 лева без ДДС. 

 

3. Проект „Ремонт и обновяване на съществуваща сграда на общинска музейна колекция" по ПРСР. Проектът включва дейности за основен ремонт и обновяване на съществуваща двуетажна масивна сграда на общинска музейна колекция в гр. Вършец. Ще бъде извършен ремонт на покрива, ремонт на фасадите и вътрешно-ремонтни работи на помещенията. Предвижда се също и доставка и монтаж на ново обзавеждане и оборудване за музея. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е 250 571 лева без ДДС.

 

 
още от Новини

още от Страната