СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Инвестиционната програма на Асеновград е с финансова рамка близо 35 млн. лв.
 Facebook

Инвестиционната програма на Асеновград е с финансова рамка близо 35 млн. лв.18.01.2019 / 14:27 - CityBuild.bg

В нея са включени преходни обекти, чието изпълнение все още продължава или предстои да бъде стартирано тази година.

 

Такива са четирите мащабни проекта, които се осъществяват на територията на града. Това са проектът са облагородяването на най-гъстонаселения квартал „Запад", проектът за образователна инфраструктура, по който ще се извършат ремонтни дейности по енергийна ефективност и благоустрояване на дворните пространства на три детски градини и двете гимназии, въвеждането в експлоатация на пречиствателната станция по проекта за Водния цикъл на Асеновград и проектът за изграждане на компостиращи инсталации и инсталации за предварително третиране на твърди битови отпадъци. Освен това в инвестиционната програма са предвидени изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа в града и по селата, проектиране на нови обекти и облагородяване на средата.  

 

По време на публичното обсъждане на бюджета жители внесоха близо 20 предложения за включване в инвестиционната програма. Сред тях са поставяне на пътни настилки в новия квартал до стадион „Шипка"; облагородяване на междублокови пространства в кв. „Изток"; изграждане на още спортни площадки и вело алея в Асеновград; проектиране и изграждане на екопарк „Баделема"; ремонт на покрива на Караалановото училище, поставяне на ограда на площадката до Метоха; създаване на Градска художествена галерия в бившия ресторант „Руен" и ремонт на ул. „Спортист" в село Тополово.

 

За постъпилите предложения протокол ще се внесе в Общинския съвет заедно с окончателния проект на бюджета. Той ще бъде разгледан от общинските съветници на първото за 2019 г. заседание на 30 януари.

 

 
още от Новини

още от Страната