СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Искат да ремонтират покривите и дограмата на историческия музей в Габрово
 Facebook

Искат да ремонтират покривите и дограмата на историческия музей в Габрово12.01.2018 / 12:30 - CityBuild.bg

Той е недвижима културна ценност от местно значение.

 

Община Габрово кандидатства по мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места" на проект „Красива България" за ремонт на покривите и дограмата на Регионалния исторически музей. Проектът дава възможност за етапно изпълнение, като първа най-належаща мярка ще бъдат ремонтно-реставрационните дейности по покрива, мансардния етаж с дограмите и покривното осветление. За цялостния ремонт на сградата има одобрен работен проект, съгласуван с Министерството на културата, издадено е и строително разрешение.

 

 

Въпреки привидно доброто конструктивно състояние на покрива, по таваните и стените на мансардния етаж на сградата има следи от влага, мухъл и обрушване на мазилката. От дългата експлоатация и нееднократните частични подмени, изкърпвания и снаждания, част от ламариненото фасадно покритие е компрометирано, изгнила е част от обшивката и дървената конструкция, металните корнизи на капандурите и прозорците са разрушени.

 

Големият брой неизползваеми комини допълнително са влошили състоянието на покрива. Дървената дограма, която е частично подменена и многократно боядисвана, е съсъхнала и деформирана. Металната конструкция на покривното осветление (оберлихт) е ръждясала, както и защитната мрежа и дограмата на страничните прозорци.

 

Планираният общ бюджет за обекта е 324 292 лв. със срок за изпълнение в рамките на 2018 г. От тези средства собственият финансов принос на Община Габрово е 204 304 лв. 

 

Кампанията на Министерство на труда и социалната политика за набиране на участници по проект „Красива България" се провежда от 2 октомври 2017 г. до 15 януари 2018 г.

 

 
още от Новини

още от Страната