СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
История за боклуците
 Facebook

История за боклуците02.02.2018 / 09:30 - CityBuild.bg

Кога вещите се превръщат в отпадъци и имат ли място вторичните материали в архитектурния дизайн?

 

Днес навсякъде около нас се наблюдава използването на нежелани ежедневни неща в проектирането на сгради и пространства - както от професионалисти, така и от любители. Места за сядане от дървени палети, къщи от корабни контейнери или табуретки от пресовани хартиени брошури - примери, които, сътворявани все по-естетично, утвърждават позицията си в дизайнерската еко-ниша и откриват още по-голямо приложение и експониране.

 

Кога започваме да възприемаме едно нещо като ненужно, или „отпадък"? Когато вече не може да изпълнява функциите си или когато престава да бъде модно? Манипулира ли се във времето естетическото усещане към продуктите, които ползват такива материали като „суровина"? Функционалната трансформация променя ли начина на възприятие? По какъв начин ползването на подобни елементи в дизайна изменя архитектурния език. Влияят ли те на комуникацията между архитекта и ползвателя, чрез цялостния продукт на конкретния проект? Това са част от въпросите, които може да се опитате да си отговорите с помощта на арх. Владимир Колев.

 

 

Коментирайте, докато гледате на живо от страницата на клуб "Смисъл", или се присъединете към дискусията на място, входът е свободен.

 

7 февруари от 19:00

Съюз на архитектите в България

СОФИЯ, УЛ.”КРАКРА” № 11

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от Любопитно