СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Избират изпълнител за изграждане на Туристически комплекс „Светът на траките“
 Facebook

Избират изпълнител за изграждане на Туристически комплекс „Светът на траките“18.02.2020 / 13:21 - CityBuild.bg

Той ще е посетителски и обслужващ център за обект „Царският некропол на тракийския град Севтополис“.

 

През август миналата година Фонд за устойчиви градове одобри финансиране на мащабния проект на Община Казанлък - "Светът на траките". Целта му е да осигури липсващите предпоставки за превръщането на серийния обект от гробници в района на Казанлък и Казанлъшка тракийска гробница в конкурентоспособен туристически продукт. Проектът ще пресъздава максимално автентично атмосферата на начина на живот и обичаи на древните заселници в казанлъшката долина, в съчетание с модерните туристически атракции, комфорт и визуални изкуства.

 

 

Преди дни Община Казанлък обяви обществена поръчка за „Строително-монтажни работи по изграждане на Туристически комплекс „Светът на траките“. Изпълнителят трябва да изгради Билетен център и кафене, тематичен ресторант с винарна, обособена част места за настаняване с 5 самостоятелни къщи, централна сграда с поредица от отделни помещения, вкл. приемната част (фронт-офис), тронна зала-музей (с восъчни фигури на тракийски владетели), шатра (многофункционална зала с 3D виртуална реалност), конферентна зала и занаятчийски ателиета. Избраният изпълнител ще трябва да изгради и оборудва прилежащата инфраструктура - паркинги, алеи, подпорни стени, огради, парапети, перголи, паркова мебел и други.

 

Схема на комплекса

 

Схема на комплекса и на централната сграда

 

Общ изглед на комплекса

 

Централна сграда

 

Ресторант и на заден план - къщи за гости

 

Комплекс „Светът на траките“ ще включва още площадки, озеленяване, атракции на открито и закрито, както и довеждане до комплекса на трасе на велоалея – продължаването й от Музей на розата в посока север до град Шипка. Общата площ на имота е 19 064 кв. м. Изготвен е инвестиционен проект в „техническа“ фаза, има Комплексен доклад за оценка за съответствието на инвестиционния проект със съществените изисквания за строежите. Налични са и съгласувателни писма и становища от експлоатационни дружества и други съгласувателни органи. Строителните дейности ще се извършат в съответствие с общата архитектурна концепция и Подробен устройствен план, съгласуван с Министерството на културата.

 

Проектант на комплекса е арх. Ивелин Недялков.

 

Кафене, паркинг и приемно пространство

 

 

 

 

 

Град Севтополис - макет

 

 


Процедурата за обществена поръчка се финансира от Оперативна програма „Региони  в  растеж"  2014-2020  г.,  Приоритетна  ос  6  „Регионален  туризъм". Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е 18 март. Всички подробности за поръчката - тук.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано