СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Избраха банка за финансиране на ремонта на главната улица в с. Безмер
 Facebook

Избраха банка за финансиране на ремонта на главната улица в с. Безмер19.07.2018 / 17:16 - CityBuild.bg

Предстои да бъде подписан договор за кредит.

 

На 10 юли приключи процедурата за избор на кредитна институция, която ще финансира чрез общински дълг проект за рехабилитация на общински път Тервел-Безмер-Гуслар-Граница община Тервел-Кайнарджа - от км 6+000 до км 11+960, участък от км 6+000 до км 7+890 (главната улица на с. Безмер).С по-благоприятни за Община Тервел параметри на кредита на първо място бе класиран участникът „Уникредит Булбанк“ АД. Община Тервел ще ползва банков кредит от максимум 892 000 лв.

 

Ремонтът на улицата ще започне през август. Дължината на участъка е почти 2 километра. Водопроводът под настилката вече е подменен и това стана чрез проект по Програма за развитие на селските райони през 2014 година.

 

Община Тервел има ниска кредитна задлъжнялост и няма просрочени задължения към доставчици. Кредитът ще се издължава за 10 години. Припомняме, че с кредит с аналогичен размер като настоящия, взет през 2006 г. и вече издължен, Община Тервел асфалтира новата част на кв. “Изгрев“ и улица „Хан Аспарух“ в участъка, който е общинска собственост и преминава през централната част на града.

 

 
още от Новини

още от Страната