СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Избраха изпълнители за модернизация на жп гарите Подуяне, Искър и Казичене
 Facebook

Избраха изпълнители за модернизация на жп гарите Подуяне, Искър и Казичене12.02.2019 / 15:44 - CityBuild.bg

Строителните дейности се предвижда да започнат веднага след сключване на договорите и да завършат през 2020 г.

 

Днес в сградата на Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) комисия обяви окончателно решение за класирането на участниците по проект „Реконструкция на гарови комплекси Подуяне, Искър и Казичене по три обособени позиции". Съгласно решението, изпълнители на проекта по трите обособени позиции са:

 

По Обособена позиция 1: „Реконструкция на гаров комплекс Подуяне, в това число изготвяне на работни чертежи и детайли, и упражняване на авторски надзор" - "Инфраструктурно строителство" АД. Предложена цена: 2 903 166 лв. без ДДС.

 


 

По Обособена позиция 2: „Реконструкция на гаров комплекс Искър, в това число изготвяне на работни чертежи и детайли, и упражняване на авторски надзор" - Консорциум Гара Искър 2018. Участници в обединението: „Среги" ООД и „ТИТ Инженеринг" ЕООД. Комплексна оценка: 100 т. Предложена цена: 1 212 239,00 лв. без ДДС.

 


 

По Обособена позиция 3: „Реконструкция на гаров комплекс Казичене, в това число изготвяне на работни чертежи и детайли, и упражняване на авторски надзор" - „Сдружение Интерполис 2018". Участници в обединението: „Интерполис" ЕООД и „Инфра Роудс" ЕООД. Комплексна оценка: 100 т. Предложена цена: 1 113 651,51 лв. без ДДС.

 

 

На гарите Подуяне, Искър и Казичене се предвижда пълно обновяване на приемните здания и прилежащите перони, подобряване на конструктивното състояние на сградите, изграждане на системи за енергийна ефективност, внедряване на съвременни информационни и оповестителни системи, облагородяване и озеленяване на околните пространства. Проектът се финансира от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 и е на стойност 7,4 млн. лева, от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 6,3 млн. лева. 

 

Гаровите комплекси Подуяне, Искър и Казичене са част от жп линията София-Пловдив, която е най-натоварената линия в страната. Още три ключови жп гари по направлението София-Бургас ще бъдат модернизирани. Това са гарите Стара Загора, Нова Загора и Карнобат.

 

 
още от Новини

още от София