СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Избраха новите 10 SPOT места
 Facebook

Избраха новите 10 SPOT места12.04.2018 / 10:30 - CityBuild.bg

Двудневна среща излъчи 10-те организации, които ще имат възможност да осъществят проекта _Място.

 

На 21 и 22 март се проведе вторият етап от кандидатстването по проекта _Място – Доброволчество с въздействие. Срещата между претендентите за участие в проекта даде възможност на 16-те организации, класирали се за участие в проектната среща, да представят своите идеи и да участват в тематични работилници, резултатите от които послужиха за финално оценяване на кандидатите. София, с. Трудовец, Шумен, Видин, Хасково, Варна, Добрич, Сливен, Силистра и Златица са местата, в които ще бъдат изградени нови атрактивни публични локации – мултифункционални открити пространства за спорт, култура и социални дейности.

 

Организациите, които са избрани да участват в проекта, ще трябва да изградят добро партньорство с местната общност, да подпомагат организирането и провеждането на обществени обсъждания за споделяне на идеи, да информират местната общност за развитието на проекта, да положат усилия за мобилизиране на гражданската общност за полагане на доброволен труд при изграждането на пространството.

 

Избраните организации, които ще реализират проект в техните градове, са: Сдружение “Творческа улица за художници и артисти” – София, Сдружение “Трудолюбци” – с. Трудовец, общ. Ботевград, Общински Младежки Съвет – Шумен, Сдружение с нестопанска цел “Гражданско единство” – Силистра, Сдружение “Еко Добруджа” – Добрич, Ротари клуб – Хасково, Регионална библиотека “Михалаки Георгиев” – Видин, Сдружение “ПАУЪР ДЖЪМП” – Варна, НХГ “ДИМИТЪР ДОБРОВИЧ” – Сливен, Образователен център “МИЛЕТИЯ ЕООД” – Златица.

 

Eдин от избраните проекти, който ще бъде реализиран в Шумен

 

Повече информация - тук.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Любопитно