СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
НАГ издаде 4 нови заповеди за премахване на незаконни обекти на Витоша
 Facebook

НАГ издаде 4 нови заповеди за премахване на незаконни обекти на Витоша21.01.2021 / 15:15 - CityBuild.bg

Строежите са сграда за обслужващ персонал, едноетажна сграда за КПП, гараж и метална бариера.

 

 

Направление „Архитектура и градоустройство", Столична община издаде нови 4 заповеди за премахване на незаконни обекти около хотел „Аглика“ на територията на природен парк „Витоша". Установените незаконни строежи са: сграда за обслужващ персонал, едноетажна сграда за КПП, гараж и метална бариера. Заповедите по реда на чл. 225а от ЗУТ са връчени.

 

Направление „Архитектура и градоустройство" извършва проверки за законосъобразността и техническото състояние на 17 строежа на територията на парк „Витоша" в изпълнение на разпореждане от Върховна административна прокуратура.

 

За строеж „прилежаща сграда" към ГД „Брезовица" е издадена заповед за премахване. Към момента индивидуалния административен акт е в процедура по обявяване.

 

За изградена ограда, неподходяща по местоположение, на 14 януари е извършен оглед на място, в присъствието на ТД „Държавно горско стопанство" София, Изпълнителна агенция по горите - Дирекция „Природен парк" Витоша. Към настоящия момент се изготвя протокол на комисията.

 

След влизане в сила на издадените заповеди собствениците ще получат покана за доброволно премахване. В случай, че не бъдат изпълнени, Столична община ще пристъпи към действия по принудително премахване.

 

През миналата година в имота на хотел „Аглика" (бивша резиденция на Тодор Живков) бяха установени още 3 незаконни строежа: едноетажна сграда с прилежаща тераса и частичен полуподземен етаж-оранжерия, двуетажна офисна сграда с гараж, складове два навеса и едноетажен склад. Заповедите за премахване бяха обжалвани от собственика, като съдебните производства още не са приключили.

 

Цялостната проверка на природен парк „Витоша" продължава и през настоящата година.

 

 
още от Новини

още от София