СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Изграждането на нов лекоатлетически стадион обсъдиха в Пловдив
 Facebook

Изграждането на нов лекоатлетически стадион обсъдиха в Пловдив08.02.2019 / 14:29 - CityBuild.bg

Работна група ще проучи кой от двата стадиона – „Локомотив“ или „Пловдив“, може да се използва за големи международни първенства.

 

На среща вчера кметът на Пловдив Иван Тотев, ресорният заместник-кмет Георги Титюков и министърът на младежта и спорта Красен Кралев обсъдиха възможностите за осигуряване на лекоатлетическа писта, която да отговаря на нуждите на всички клубове в Пловдив.

 

„Ще предложим промяна на решението на Общинския съвет, с което бяха заделени 15 милиона за първия етап от реконструкцията на стадион „Пловдив“. 5 милиона от тези средства ще бъдат пренасочени за изграждане на стадион на игрището в близост до стадион „Пловдив“, съобщи кметът Тотев. Той обясни, че ще бъдат направени две предложения до Министерството на младежта и спорта за стадиони, подходящи и отговарящи на изискванията за провеждане на европейски и световни футболни първенства. Това са стадион „Пловдив“ и стадион „Локомотив“.

 

България, Гърция, Сърбия и Румъния обсъждат възможността да кандидатстват за общо домакинство за световно и европейско по първенство по футбол през 2030 и 2028 година. В четирите държави сега има само един готов стадион, но се върви към посока за подготовката за още. „Ще направим градски дебат дали да се инвестира в „ученическия стадион“ и ще започнем инвестицията в стадион „Пловдив“ или „Локомотив“, когато новият лекоатлетически стадион бъде готов. По изготвения проект на арх. Маринов долният етаж и зала „Чайка“ на стадион „Пловдив“ трябва да се премахнат“, каза кметът Иван Тотев.

 

 
още от Новини

още от Страната