СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Изграждането на обходния път на Поморие може да започне през май
 Facebook

Изграждането на обходния път на Поморие може да започне през май15.03.2019 / 16:54 - CityBuild.bg

Срокът за строителството е 12 месеца, каза в парламента министърът на регионалното развитие.

 

Петя Аврамова обясни, че изпълнението на пътя е предвидено в програмата „Ново строителство" на Агенция „Пътна инфраструктура", като общата стойност на проекта е почти 21 млн. лв.

 

За обекта има вече сключен договор с избран изпълнител след проведена обществена поръчка, като за стартиране на строително-монтажните работи е необходимо да приключат отчуждителните процедури, стана ясно от думите на министъра. Очаква се решението на съда по жалба срещу изплатените отчуждения на собственик на три имота в обхвата на пътя. След това ще се процедира издаването на разрешение за строеж и ще започне същинската работа.

 

Работи се и по изпълнението на проекта за обходен път на Казанлък след тунела под Шипка, обясни по време на петъчния парламентарен контрол Петя Аврамова. Пътят осигурява връзка на републикански път I-5 по направлението Дунав мост - Русе - Вeлико Търново - Габрово - Шипка - Стара Загора - ГКПП „Маказа" с републикански път I-6 - в посока ГКПП „Гюешево". Министърът съобщи още, че към момента се провежда процедура по одобряване на ПУП - Парцеларен план, след което ще бъдат извършени отчуждителните процедури. Предвижда се техническият проект и строително-монтажните работи за обекта да бъдат възложени на инженеринг. Проведена е процедура по оценка на въздействието върху околната среда, има завършен идеен проект.

 

„Близо 260 хил. лв. са осигурени от бюджета на МРРБ за 2018 г. за финансиране на рехабилитацията на довеждащ водопровод от помпена станция „Малина" до водоем в гр. Генерал Тошево и прилежащите съоръжения към него", съобщи регионалният министър. По този начин ще се осигури алтернативно захранване с вода от помпената станция за селата Писарово и Люляково, в община Генерал Тошево, от което ще се възползват както над 800-те души, живеещи в двете населени места, така и хората притежаващи недвижими имоти и осъществяващи земеделска и стопанска дейност на тази територия.

 

 
още от Новини

още от Страната