СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Изграждат 650 безплатни паркоместа по Крайбрежната алея във Варна
 Facebook

Изграждат 650 безплатни паркоместа по Крайбрежната алея във Варна20.04.2017 / 17:21 - citybuild.bg

Те ще са под укрепения скат, част от инвестиционния проект за Алея първа.

 

 

 

"Холдинг Варна" АД започва изграждането на открити безплатни паркинги до плажовете и зоната за отдих, предаде Varna24.bg. Те ще бъдат успоредно на алеята, така че тя да остане свободна за пешеходци и колоездачи. Дължината на паркинга ще бъде 1100 м, широчината му - 6 метра. Предвидени са над 650 паркоместа. 28 са за хора със специфични двигателни проблеми.

 

 

Изграждането на паркингите стана възможно след овладяване на последиците от свличането на земни маси при подхода от спирка "Почивка" и е част от инвестиционния проект Алея първа на стойност 73.1 милиона лева. Той включва още тротоари с широчина 1,5 м, осветление, както и инфраструктура за водоснабдяване, канализация и електрозахранване. 

 

 

Дъждовните води ще се отвеждат и заустват чрез изградените колектори за повърхностни води, а битовата канализация се зауства в канално помпена станция Акациите. Озеленяване ще бъде изпълнено с подходящи растителни видове, като едновременно ще бъде озеленена и подпорната стена с пълзящи зелени растения.

 

 

Изграждането на паркингите ще осигури достъп до плажовете и центъра за възстановяване и рехабилитация, конгресния и информационен център, зони отдих, спорт и развлечение, които предстои да бъдат реализирани в рамките на инвестиционния проект Алея първа, казват от "Холдинг Варна" АД. Стойността на обекта е над 4 милиона лева и се финансира изцяло със средства на холдинга.

 

Снимки: varna24.bg 

 

Очаква се работата по изграждането на паркингите да стартира следващата седмица и да продължи три месеца. Изкопните работи ще се извършват в границите на строителната площадка, като това няма да препятства използването на крайбрежната алея. Доставката на строителни материали ще бъде организирана до 10 часа сутринта и след 19 часа вечерта. Асфалтирането ще бъде координирано с органите на КАТ и Общинска полиция извън празничните и почивните дни.  

 

 
още от Новини

още от Страната