СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ще изграждат елипсовидно кръстовище до п.в. „Царацово“ при Радиново
 Facebook

Ще изграждат елипсовидно кръстовище до п.в. „Царацово“ при Радиново16.05.2019 / 14:28 - CityBuild.bg

Съоръжението е част от големия проект за реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе.

 

До броени дни фирма „Сиенит строителна група” започва изграждането на новото елипсовидно кръстовище до транспортен възел „Царацово“ при Радиново, съобщи marica.bg. С реализирането му ще се подобри организацията на движението и ще се повиши пропускателната способност на една от най-натоварените входно-изходни артерии на Пловдив, която е основна пътна връзка с автомагистрала „Тракия".

 

 

Припомняме, че през декември 2018 г. Министерският съвет одобри трансфер в размер на 3 720 000 лв. по бюджета на община „Марица” за първия етап от реализацията на проекта – от бул. "Дунав" до транспортен възел „Царацово“ и кръстовището за Индустриална зона „Марица“. Правителството вече прехвърли на община Пловдив и собствеността върху държавни имоти на територията на общините Пловдив и „Марица" за реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе. ​Към този момент вървят отчуждителни процедури за някои от частните терени в района.

 

Пълното име на проекта е „Реконструкция на пътно кръстовище - Пътна връзка „Пловдив - АМ „Тракия" (възел „Запад")" с път за село Радиново и Индустриална зона „Марица". То ще представлява голяма елипса с две платна на движение, съответно с връзка към Радиново по стария съществуващ път. Другото платно е връзка с пътя за София към магистралата. Трета бъдеща връзка, която предстои да се изгради, е към индустриалната зона, тя ще стане факт след като се изгради жп прелеза.

 

Срокът за изпълнение на проекта е 180 дни, но фирмата планира да го съкрати и така кръговото да е готово и по-рано. Трасето е невралгично за шофьорите и движението по него не може да бъде спряно, но строителите ще работят при временна организация на движение в зоната.

 

 
още от Новини

още от Страната