СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Изграждат дига на река Лесновска
 Facebook

Изграждат дига на река Лесновска10.12.2019 / 12:30 - CityBuild.bg

Съоръжението цели да предпази жителите на Долни Богров от разливи на реката.

 

Това е вторият етап на изграждането и укрепването на дигата на река Лесновска. "Преди 5 години изпълнихме първия етап, който беше дълъг близо 2 километра. Дигата е собственост на "Напоителни системи", работим съвместно", каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката си на строителните дейности вчера.   

 

Дигата е дълга близо 2 километра, а възстановяването и надграждането ѝ се прави със средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. При благоприятни метеорологични условия съоръжението ще бъде готово в началото на следващата година. Основната цел на предвиденото възстановяването на лявата оградна дига, включително нейното надграждане, е осигуряване на безпрепятственото отвеждане на постъпили високи води, включително обезпеченост на  100-годишна вълна.

 

"Към настоящия момент няма никаква риск за населението", каза Снежана Динева - изпълнителен директор на "Напоителни системи". Тя посочи, че край дигата се поиства от дървестна и храстовидна растителност.

 

 
още от Новини

още от София