СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Умен град ще изграждат в Торонто
 Facebook

Умен град ще изграждат в Торонто16.04.2018 / 18:00 - CityBuild.bg

Поделението за умни градове на Alphabet Inc - Sidewalk Labs, се надява да направи „първа копка" на проекта това лято.

 

 

Компанията ще започне да тества някои от технологиите тази година и се надява интелигентния град в Торонто да е готов до 2020 г., съобщи гражданска инициатива "София - Зелена столица", цитирайки Ройтерс.

 

 

Целта на проекта е да увеличи ефективността на земеползване, да намали разходите и да пести енергия в Торонто - един от най-скъпите жилищни пазари в света, докато градската управа се мъчи да се справи с бързо нарастващото население.

 

 

През март 2017 г. в града започна инициатива за разработване на нов квартал с площ от 12 акра - замислен като екологична зона със смесено предназначение, която да осигури нови работни места и да бъде достъпна за всички възрастови и доходови групи. Тя се води от Waterfront Toronto - местна общинска компания. Проектът е първата стъпка от планираното „съживяване" на около 800 акра индустриални пустини на изток от центъра на града, при езерото Онтарио.

 

 

Sidewalk Labs бе избрана през октомври въз основа на предложение, включващо автономни превозни средства, топлофикационна мрежа без употреба на изкопаеми горива, евтини модулни сгради с гъвкави приложения и роботизирани системи за доставка и управление на отпадъците. Компанията се спря на Торонто, след като потърси подходящи места за проекта си за умен из Северна Америка, Европа и Австралия.

 

 

Очаква се плановете за разработката да бъдат одобрени от бордовете на Sidewalk и Waterfront Toronto до края на 2018 г. По замисъл първите жители могат би трябвало да могат да се настанят още през 2022 г. Заложеният график ще трябва да получи и одобрение от регулаторите и да мине през ред други подгготвителни процеси, които Sidewalk очаква да заемат по-голямата част от времето през 2019 година.

 

 

„Това, което се опитваме да направим, е нещо, което никой не е успял да направи досега," каза Доктороф. Според него, повечето от досегашните проекти за умни градове се натъкват на различни предизвикателства и срещат редица трудности - бюджетни ограничения, участие на твърде много заинтересовани страни и използване на публични ресурси без незабавни ползи за по-широкото население.

 

Още подробности - тук.

 

 
още от Новини

още от EuroBuild

още от Любопитно