СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Изложба показва строителните занаяти на Стара планина
 Facebook

Изложба показва строителните занаяти на Стара планина16.09.2020 / 09:30 - CityBuild.bg

Тя е част от проекта на сдружение „Мещра – традиционни знания и занаяти“.

 

На 6 септември Исторически музей „Искра"-Казанлък, благодарение на дългогодишното си сътрудничество с РЕМО „Етър" - Габрово, откри поредна гостуваща постерна изложба във фоайето на Музея на розата. Темата е „Строителните занаяти на Стара планина".

 

Изложбата предлага уникален и увлекателен поглед върху архитектурно-строителните постижения и нематериалното и материално наследство, останало от старите майстори строители и техните наследници от епохата на Възраждането в района на област Габрово. Областта е изключително богата на културно-историческо наследство, което е застрашено от изчезване, вследствие на обезлюдяването на района и редица други фактори.

 

 

Изложбата е част от проекта „Строителните занаяти на Стара планина" на сдружение „Мещра - традиционни знания и занаяти", съфинансиран от Национален фонд "Култура" към Министерство на културата. Партньори по проекта са РЕМО "Етър", НГПИ "Тревненска школа" и ИЕФЕМ-БАН. Участие взеха ученици, учители, както и доброволци - студенти и специалисти.Изложбата ще остане в Казанлък до 30 октомври със свободен вход.

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от Баш майстор