СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Изложбата "EU Mies Award 2017" в Барселона продължава до 11 юни
 Facebook

Изложбата "EU Mies Award 2017" в Барселона продължава до 11 юни09.06.2017 / 13:50 - citybuild.bg

Тя представя макети, снимки, текстове и видеоклипове на проектите, номинирани за наградата.

 

Изложбата дава възможност да се види най-добрата архитектура в Европа през последните две години. Посетителите ще разгледат и внушителното пространство на Palau Victòria Eugènia (от 1929 г.), което за пръв път отвори врати за публиката за тази изложба, организирана от фондация Mies van der Rohe. След Барселона изложбата "EU Mies Award 2017" ще пътува през следващите 18 месеца, като първата спирка ще е в Центъра за изящни изкуства BOZAR в Брюксел през септември.

 

 

За първи път основната награда за европейска архитектура получи проект за обновяване на съществуваща сграда. DeFlat Kleiburg в Амстердам е новаторски ремонт на една от най-големите жилищни сгради в Холандия. Проектът спасява една бездушна сграда, като я укрепва, обновява и дава възможност на социално слаби хора да вземат участие в ремонта, за да се почувстват у дома си. Наградата за млад архитект също е социален проект. NAVEZ е 5-етажна общинска сграда, като на всеки етаж има по един апартамент за многодетно семейство.

 

Припомняме, че изложба с 40-те най добри архитектурни обекти от последното издание на европейските архитектурни награди беше окрита и у нас - в навечерието на международния архитектурен форум SHARE София 2017, който се провежда за първи път в България и беше организиран от Камарата на архитектите.  

 

 

 

На изложбата се предлага и новият каталог на наградите. Той е в два отделни, но допълващи се тома -  "The Compilation" и "The Jury Selection". 

 

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от EuroBuild