СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Изпълнителят на газовата връзка с Гърция ще бъде обявен до края на април
 Facebook

Изпълнителят на газовата връзка с Гърция ще бъде обявен до края на април15.02.2019 / 11:29 - CityBuild.bg

Чуждестранни и български компании продължават в надпреварата.

 

На 13.02.2019 г. проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД изпрати покани до кандидатите, преминали предварителен подбор за подаване на оферти в процедурата за избор на изпълнител за проектиране, доставка и строителство на междусистемната газова връзка Гърция – България. Процедурата е обявена като ограничена, което означава, че преминава на две фази – предварителен подбор и подаване на оферти от кандидатите, преминали първоначалната селекция.

 

 

До втора фаза са допуснати следните кандидати:

 

ДЗЗД IGB – 2018 - членове: БОНАТТИ СпА (Италия), "ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ИНТЕРНЕШЪНАЛ" АД (България), "Джи Пи Груп" АД (България)

Обединение МАКС ЩРАЙХЕР – ТЕРНА – членове: Макс – Щрайхер (Италия) и Терна (Гърция)

Обединение SPIECAPAG TRACE IGB 2018 – членове: SPIECAPAG (Франция) и Трейс Груп Холд АД (България)

J&P AVAX S.A (Гърция)

Обединение CPP – AKTOР – членове: Чайна Петролеум Пайплайн Инженеринг Ко. ООД (Китай) и Строително Акционерно Дружество АКТОР АД (България).

 

Според ICGB активното международно участие в първия етап на процедурата е признак за сериозна конкуренция, която ще гарантира високото качество на изпълнението на проекта за газова връзка с Гърция. Съгласно предварително обявените условия на документацията за обществена поръчка участниците до втора фаза са ограничени до пет, като този максимален брой е постигнат от ICGB чрез прилагане на критериите за подбор. Останалата част от кандидатите не са покрили в цялост критериите за подбор.

 

Срокът за подаване на оферти за втората фаза от процедурата е 35 дни от получаване на поканите, което означава, че очакванията са до третата седмица на март участниците да са подали своите предложения. ICGB възнамерява да приключи с техническата оценка в рамките на един месец от получаване на офертите и да обяви изпълнител до края на април.

 

 
още от Новини

още от Страната