СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Изработен е нов ортофоплан на София
 Facebook

Изработен е нов ортофоплан на София31.03.2021 / 10:30 - CityBuild.bg

Той е в процес на интегриране в информационната система на кадастралните, регулационните и застроителните планове - СОФКАР.

 

 

„ГИС-София” ЕООД успешно завърши дейностите по реализирането на проект "Аерозаснемане за територията на Столична община". Проектът бе осъществен в партньорство с "Геореал" АД - Пилзен, Чешка република, участник в консорциум "ГЕОРЕАЛ - СОФИЯ-2020". Заснемането бе извършено през октомври 2020 г. със самолет, оборудван със специализирана фотограметрична дигитална камера. Покритата площ от 1961 кв.м включва цялата територия на Столична община и частично територията на София-област.

 

Като резултат от аерозаснемането „ГИС - София" ЕООД получи и обработи 2706 аероснимки в дигитален вид, с размер на пиксела върху терена 10 см за градската част и 15 см за извънградската част. Изработеният ортофотоплан на София е в процес на интегриране в информационната система на кадастралните, регулационните и застроителните планове за територията на Столична община - СОФКАР, както и в уеб базираното приложение www.isofmap.bg.

 

Успешно реализираният проект е поредната стъпка в унисон с мисията и посоката, следвана от дружеството „ГИС-София" ЕООД, респективно Столична община, а именно за осигуряване на лесен и удобен достъп до пълна и актуална пространствена информация за територията на София и подпомагане работата на Столична община с геопространствени данни при вземане на решения във връзка с планиране и устройство на територията, както и при управление на общинската собственост.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор