СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Изработват технически проекти за ремонта на 45 км пътища в Северозападна България
 Facebook

Изработват технически проекти за ремонта на 45 км пътища в Северозападна България17.05.2018 / 13:25 - CityBuild.bg

Договорите за третокласните пътища вече са подписани.

 

Въз основа на тях след това ще бъдат ремонтирани 11,8 км от път IIІ-121 Иново - Градец - Периловец - Шишенци - Бойница - Кула и 33 км от път IIІ-161 Ребърково - Люти дол - Ботевград.

 

Техническият проект за път IIІ-121 Иново - Градец - Периловец - Шишенци - Бойница - Кула от км 20+000 до км 31+851 ще бъде изготвен от „ИЛИЯ БУРДА" ЕООД. Стойността на договора е 92 400 лв. с ДДС, а срокът за изработването му е 150 дни. Проектът, който ще бъде подготвен, е за участъка от разклона за с. Раброво до началото на Шишенци. Ще бъдат извършени геодезически проучвания и ще се определят необходимите строително-ремонтни дейности. Предвидено е и изготвянето на проект за нов мост, който ще бъде изграден впоследствие на мястото на съществуващото съоръжение над река Рабровска. Ще бъде направен и проект за укрепителни дейности при 28-ми км, в района след Периловец, където има свличане на пътното платно.

 

През 2013 г. със средства от Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 г. бяха ремонтирани 19 км от третокласния път, в участъка от Шишенци до Кула. С изготвянето на техническия проект и предстоящия след това ремонт ще бъдат обновени общо 31 км от път IIІ-121 в област Видин.

 

Изработването на техническия проект за ремонт на 33 км от път IIІ-161 Ребърково - Люти дол - Ботевград от км 0+000 до км 33+040 е възложено на „АЛВЕ КОНСУЛТ" ЕООД. Стойността на договора е 187 550,90 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение е 180 дни.

 

Третокласният път IIІ-161 Ребърково - Люти дол - Ботевград е алтернативен маршрут на път I-1 Ребърково - Ботевград. Отсечката не е основно ремонтирана от 1985 г., като през годините е извършвано само текущо поддържане на пътя. При подготовката на техническия проект ще бъдат направени геодезически проучвания и ще се определят необходимите строително-монтажни работи. Ще бъде изготвен и проект за укрепителни дейности на свлачище в участъка Ребърково - Люти дол, както и проект за укрепване на два сводови моста над река Клисурата и за изграждане на подпорни стени.

 

 
още от Новини

още от Страната