СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Качеството на висшето образование трябва да е ключов приоритет за държавата ни
 Facebook

Качеството на висшето образование трябва да е ключов приоритет за държавата ни



11.09.2017 / 17:20 - citybuild.bg

Това заяви държавният глава на откриването на академичната 2017/2018 учебна година в УАСГ.

 

България има необходимост от специалисти, квалифицирани в курса на образованието си на строежите, на изграждащите се трасета, в проектантските бюра, в лабораториите, заяви държавният глава. „Вие давате облика на България. Първото нещо, което вижда човек, когато пристигне в нашата страна, е обекта на вашия труд. В това, което правите, вие залагате нашите ценности. Вие сте нашата врата към света“, каза държавният глава и подчерта, че проектите, реализирани у нас и в чужбина от възпитаниците на университета, издигат и международния престиж на България.

 

Според президента конкурентоспособността на България е в знанието и умението за прилагане на иновативните идеи в практиката. "Пожелавам ви с много упоритост да продължавате тази важна за нас професия. Тя ви дава много, но и изисква от вас. Тя е професия, която по уникален начин съчетава усета към красотата с особеността на математическите разчети. Никога не забравяйте нашата българска традиция и култура в строителството във всички области", каза още Румен Радев.

 

 

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев също поздрави студентите и преподавателите по повод старта на новата академична година днес. „Пожелавам Ви да имате много кураж при усвояването на професията, упорство и никога да не забравяте вашите преподаватели, които могат да ви напътстват и съпътстват през целия професионален живот“, заяви той пред пълната аудитория.

 

Тържествената церемония по откриването на учебната 2017/2018 г. на най-старото Висше техническо училище в страната се състоя днес в Аула „Максима“ на университета. Събитието се проведе под патронажа на президента Румен Радев, а сред гостите бяха още представители на Камарата на строителите в България, Асоциацията на индустриалния капитал, Съюза на архитектите и други браншови организации.

 

 

 
още от Новини

още от Баш майстор