СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Какво искате да има във вашия квартал?
 Facebook

Какво искате да има във вашия квартал?11.11.2019 / 12:27 - CityBuild.bg

Посетете изложбата "София утре: изложба на Визия за София" и отбележете какво бихте искали да има в него.

 

Най-често повтарящите се отговори екипът на инициативата ще претвори в обекти, които ще добави към изложбата. Предложенията ще бъдат анализирани, за да се потърси начин да се помогне в тяхното осъществяване.

 

 

 

 

 

"София утре: изложба на "Визия за София" на Ларгото представя пътя и резултатите от работата по Визията, която ще послужи за основа на всички бъдещи стратегии за развитието на града. Инициативата на Столична община цели създаването на споделена и дългосрочна стратегия за развитие на София и крайградските територии с хоризонт 2050 г.

 

 

В изложбата са показани стъпките и начина на работа по инициативата, основните изследвания, изводите, целите за бъдещето и начините, по които те могат да бъдат постигнати. Може да се види както събраното знание за актуалното състояние на града - каква е София днес, така и очертаните цели и посоки за развитието на града утре. Предоставени са конкретни данни за качеството на живот в града, както и за теми като трафика, водата и въздуха, отпадъците, застрояването, икономическия потенциал на града, естетическия вид, неравенствата, достъпа до култура и образование, моделите на управление и администрацията и т.н. Обърнато е внимание и на конкретни райони и квартали - какви са техните проблеми и в каква посока могат да се развиват. Вижте някои от предложенията на гражданите:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Визия за София ще бъде внесена за гласуване в новия мандат на Столичен общински съвет веднага след местните избори. Веднъж приета, тя ще служи за основа за промяната на Общия устройствен план на Столична община, както за координиране, мониторинг и обновяване на общинските стратегически и планови документи занапред. Период на изложбата: 8 октомври - 30 ноември.

 

 

Снимки: CityBuild.bg

 

 
още от Новини

още от София