СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Камарата на архитектите не одобрява действия на общината за "Графа"
 Facebook

Камарата на архитектите не одобрява действия на общината за "Графа"16.04.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

КАБ е против колчета-ограничители и отбелязва лошата комуникация с проектанта по отношение на премахнатата водна стена.

 

 

Камарата на архитектите в България изпрати две становища до Столична Община. Едното е във връзка с решението за колчета-ограничители на ул. "Граф Игнатиев". След дискусия и изслушване становища на общински съветници, представители на професионалните организации, СДВР - отдел „Пътна полиция", Съюз на слепите в България и НПО, експертният съвет се спря на класическо решение за ограничителните елементи - тип „Болард", изработени от лят чугун. Предстои да се обсъди допълнително конкретния дизайн на ограничителите, като същият ще бъде съобразен да кореспондира с характерния градски дизайн, като се имплементира и отличителен символ на София.

 

 

"С три думи - колчетата са отживелица. Къде забравихте "Визия за София" и "Градове за хората"? Там го пише", казват от КАБ.

 

 

Другото становище на Камарата на архитектите в България до Столична Община е относно скандала с водната стена на пл. "Гарибалди". До демонтажа й се стигна след недоволство от страна на гражданите и нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова, която не одобри водната стена. Пред журналисти тя обясни, че е твърде голяма за този малък площад и не се вписва в градската среда. Освен това проектът не е бил съгласуван в този си вариант с нас като възложители, каза Фандъкова. Проектантите от А.Д.А. заявиха, че ще отстояват правата си на автори.

 

 

"С три думи - проектите имат автори. За добро и за лошо. Не по-малка е отговорността на Възложителя, когато ги одобрява за изпълнение. Не може след като са изпълнени, да излезе, че не е знаел какво е одобрил", казват от КАБ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимки: CityBuild.bg

 

 
още от Новини

още от София