СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Камарата на строителите в България отново с вицепрезидент на FIEC
 Facebook

Камарата на строителите в България отново с вицепрезидент на FIEC22.05.2020 / 18:00 - CityBuild.bg

Инж. Любомир Качамаков беше преизбран за втори мандат единодушно с 310 гласа.

 

 

Инж. Любомир Качамаков, председател на Областното представителство София на Камарата на строителите в България, беше преизбран за втори мандат за вицепрезидент на Европейската федерация на строителната индустрия (FIEC). Това се случи по време на първото в историята на организацията виртуално Общо събрание. Върховният форум на FIEC събра представители от 32 национални федерации членки от 26 страни.

 

Инж. Качамаков ще представлява и през втория си мандат интересите на групата държави от Централна и Източна Европа, в която освен България влизат и Унгария, Хърватска, Румъния, Словения, Словакия, Чехия, Естония, Литва, Латвия и Украйна. Като вицепрезидент на FIEC инж. Качамаков запазва ресора си „Малки и средни предприятия“. Важен приоритет за него освен защитата на интересите на малките и средни компании, ще бъде и дългогодишната му кауза за въвеждане на дигитализацията в сектор „Строителство“.

 

„Приемам избора си като признание за приноса и за проактивната политика на КСБ в рамките на Европейската федерация, както и като лично предизвикателство да положа и през втория си мандат всички усилия за утвърждаване на авторитета на Камарата и на българския строител“, коментира инж. Любомир Качамаков.

 

По време на Общото събрание на Европейската федерация бе гласувано и освобождаването на досегашния президент Кйетил Тонинг, представляващ Норвежката федерация, поради изтичане на мандата и встъпването в длъжност на Томас Бауер, представител на Строителната федерация на Федерална Република Германия, като нов президент на организацията.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор