СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Камарата на строителите и в. „Строител“ откриха изложба
 Facebook

Камарата на строителите и в. „Строител“ откриха изложба23.10.2017 / 15:20 - citybuild.bg

Експозицията на пешеходния мост над бул. „България“ до НДК ще може да видите до 14 ноември.

 

 

За четвърта поредна година Камарата на строителите в България (КСБ) и вестник „Строител“ със съдействието на Столичната община организират изложба „Виж София – където строителството среща историята с бъдещето“. Експозицията е по повод Деня на строителя - 26 октомври, и 10-годишния юбилей от създаването на КСБ. Тя е съставена от авторски творби на екипа на в. „Строител“ и въздушно заснети снимки с квадрокоптер (дрон) на знакови обекти, изградени в столицата.

 

 

В юбилейната 2017-а на 60-те пана могат да се разгледат освен изпълнените през годината обекти, като Западната порта на Сердика, Боянското училище, новата сграда на Софийския районен съд, детски градини, обновени улици и булеварди, така и знакови обекти, дело на българските строители през изминалите 10 години.

 

 

Събитието беше открито от председателя на Управителния съвет на КСБ инж. Николай Станков и от кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова. 

 

 

"Строителството отчете на годишна база ръст за първото полугодие. Секторът излиза от кризата и очаквам следващата година нови проекти и реализирани обекти", каза инж. Николай Станков.

 

"Столичната община е най-големият възложител. Това е така, защото успяваме да финансираме и да защитим добри проекти. Но голямото строителство и многото работа ни изправят пред предизвикателства", каза от своя страна кметът Йорданка Фандъкова. "КСБ разбира, че има все по-високи изисквания за внимание към детайлите при изпълнение на обектите и това, че строителите трябва да бъдат прецизни и да запазят доброто си име", каза още тя.

 

Снимки: CityBuild.bg

 

 
още от Новини

още от АРТ