СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Кампания за залесяване започва в Горна Оряховица
 Facebook

Кампания за залесяване започва в Горна Оряховица13.02.2018 / 13:56 - CityBuild.bg

Инициативата е във връзка с програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух.

 

Приоритетно ще бъде извършено компенсаторно залесяване на местата, където са отсечени дървета във връзка със санирането на жилищните блокове. Управителите на етажната собственост на санираните блокове могат да заявят някои от предлаганите видове: широколистни дървета - албиция, обикновен явор, шестил, каталпа, източен платан (чинар), едролистна липа, гинко; храсти - златен дъжд, рустифина (шмак); иглолистни дървета - западна туя, източна туя.

 

Заявките за избраните видове дръвчета могат да бъдат изпратени на pr@g-oryahovica.org или да бъдат заявени на тел. 0618 6 05 01/ вътр. 117 и 134 и в стаи 211 или 310 на Общината до 16.02.2018 г. включително. Засаждането на дръвчетата ще се извърши през март, при подходящи метеорологични условия. То ще бъде направено от работниците на Общинско предприятие „Пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване", след предварителен оглед на местата и съгласно изискванията на общинската наредба за изграждане, стопанисване, контрол и опазване на зелената система. Ангажимент на гражданите, живеещи в блоковете, ще бъде последващата грижа за дръвчетата.

 

В рамките на общинската инициатива за залесяване заявления за дръвчета могат да подават и всички останали граждани. Условията са същите - засаждането ще се извърши от общинското предприятие, след предварителен оглед на местата и съгласно изискванията на общинската наредба за изграждане, стопанисване, контрол и опазване на зелената система. Ангажимент на гражданите ще бъде да се грижат след това за дръвчетата.

 

Видове дървета и храсти, предлагани за залесяване

 

 
още от Новини

още от Страната