СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Нова канализация изграждат по ул. „Виктор Юго” в Златоград
 Facebook

Нова канализация изграждат по ул. „Виктор Юго” в Златоград20.06.2019 / 18:00 - CityBuild.bg

Подменя се и вътрешната водопроводна мрежа на 4 улици в Старцево в общината.

 

Започна изпълнението на обект „Канализация по ул. „Виктор Юго” в Златоград. Ще се монтират нови полиетиленови тръби с диаметър 315 мм, с дължина 306. Финансирането на проекта е осигурено от Министерски съвет от 2018г. и е на стойност 93 000 лв. Изпълнител на строително-монтажните дейности е „НАР” ООД, гр. Момчилград, автор на проекта е СД „МАРК 91- Маркови сие”, гр. Пловдив, а строителният надзор на обекта ще се осъществява от „ЕКОИНЖЕНЕРИНГ” ЕООД, гр. Кърджали.

 

На 12 юни беше даден старт и на строителните дейности по подмяна на част от вътрешна водопроводна мрежа на село Старцево. Проектът включва подмяна на най-критичните участъци от съществуващата амортизирала се мрежа от етернитови тръби с тръби от полиетилен с висока плътност. Трасетата на новите водопроводни клонове съвпадат с трасетата на старите. При изпълнението старите водопроводи поетапно ще бъдат изключвани, след като към новите водопроводи се захранят всички единични сградни водопроводни отклонения, снабдени с тротоарни спирателни кранове и водомерни шахти. Ще бъдат подменени и съществуващите водопроводни отклонения към прилежащите сгради.

 

Инвестиционното намерение ще се реализира в обхвата на 4 улици: ул. „Васил Левски”, ул. „Дельо Войвода”, ул. „Европа” и ул. „Пеньо Пенев”. Финансирането на проекта е осигурено от Министерски съвет и е на стойност 165 861 лв. Изпълнител е „МЕАЦА” ЕООД, гр. Кърджали, автори на проекта са „АКВА-ЕС-ПРОЕКТ” ЕООД, гр. Смолян, и СД „АС-ВК-ПАУНОВ”, гр. Кърджали, а строителният надзор на обектите ще се осъществява от „ЕКОИНЖЕНЕРИНГ” ЕООД, гр. Кърджали.

 

По „Програма за развитие на селските райони” предстои и полагане на асфалтова настилка на тези улици на обща стойност 717 044 лева. Предвижда се полагане на трайна асфалто-бетонова настилка с дебелина на асфалта 4 см, отводняването ще бъде изпълнено с отводнителни решетки, уличното плато ще се ограничи с вибропресовани бетонови бордюри, ще бъдат поставени указателни табели с имената на улиците.

 

 
още от Новини

още от Страната