СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Капсули за сън
 Facebook

Капсули за сън20.12.2019 / 09:30 - Citybuild.bg

Т.нар. "Капсулни хотели" отдавна са известни в Азия. 

 

 

Те водят началото си от Япония, като идеята им е да се създадат места за евтина нощувка, която обикновено е за сметка на комфорта. Архитектите от Naruse Inokuma Architects обаче имат по-различно виждане по въпроса. Те използват предимствата на капсулния модел, опитвайки се да вплетат и необходимия комфорт за едно приятно изживаване. Nine Hours Capsule Hotel се намира в Осака и създава нов стандарт за този тип места за настаняване.

 

 

"Създадохме изцяло нова форма на този тип хотели, която преоткрива конвенционалния си образ и преследва функционалност, като същевременно осигурява богато преживяване на гостите.", споделят от архитектурното студио.

 

 

Те залагат на мокрите помещения, като ги проектират и ситуират последователно едно след друго, водейки се от начина, по който се ползват: тоалетна, душ, подготовка за лягане или излизане навън. За тази цел шкафчетата, зоната за миене, душ и тоалетна, които досега са били разположени в отделни помещения, са свързани в една последователност и в това свързано пространство е включено фоайе, обособено като просторен санитарен салон.

 

 

В същото време са "пренастроили" 4-те етапа на престоя на хотел в капсулата в 4 сцени, състоящи се от помещения за "прием", „коридор", „санитарен салон" и „точки за спане."

 

 

"Избирайки най-подходящите цветове, материали и осветление за всяка от тези зони, успяхме да реализираме функционален хотел, осигуряващ радостите на престоя в хотела - от посрещането, до вълнението от нощувката на ново място, поивката и добрия сън.", коментират от бюрото.

 

 

 
още от Новини

още от Любопитно