СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Керамични стомни на Николай Йовков красят новия малък пазар в Троян
 Facebook

Керамични стомни на Николай Йовков красят новия малък пазар в Троян26.10.2018 / 18:00 - CityBuild.bg

Архитектурният проект за преустройството е на А.Д.А., изработили и проектите за Зона 2 и 4 в столицата.

 

Малкият пазар на ул. „Васил Левски“ в Троян вече е преобразен, а почетният гражданин на града Николай Йовков дари три стомни за площите пред павилионите. Керамичните съдове са знакови за града, а Йовков получи високото призвание почетен гражданин за цялостната си творческа дейност като един от изявените представители на троянската керамична школа.

 

 

Настилката на пазара е на Semmelrock Stein+Design ЕООД - Pastella с дебелина 6 cm, цветове сив и антрацит. Настилката е с устойчивост на UV лъчи, замръзване и луга и е с товароносимост автомобилно движение. Продуктът е обработен със специално покритие, осигуряващо защита срещу атмосферни условия и замърсяване.

 

 

В новия пазар са използвани характерни материали и обемно-пространствени похвати. Част от озеленяването е предвидено за затревяване. Живи плетове се предвижда да се изградят източно от пазара, както и западно до новопроектирания паркинг. 15 ще бъдат дърветата, които ще ограждат пешеходната част. Идеята е търговската част и тротоарите, по които ще преминават пешеходците, да бъде отделена от пътя със зелена „стена". Освен това, в площта на самия пазар и до паркинга ще има обособени зелени кътове.

 

 

След довършване на дейностите в самите павилиони, вече се провеждат и търгове за отдаването им под наем. Общинското ръководство очаква в навечерието на Коледните празници малкият пазар да посрещне търговците и техните клиенти.

 

 
още от Новини

още от Страната