СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Пет ключови сгради отварят врати през 2020 година в Бургас
 Facebook

Пет ключови сгради отварят врати през 2020 година в Бургас10.01.2020 / 10:30 - CityBuild.bg

Това са Конгресният център, Библиотека и център за съвременно изкуство, Културен дом на Нефтохимика, Концертна зала "Проф. Иван Вульпе" и зала "Арена Бургас".

 

Конгресен научно-изследователски център на Пристанище Бургас

 

 

Приключи изграждането на Конгресен научно-изследователски център за контрол и изследване на Черно море, който предстои да бъде официално открит. Освен че ще допринесе значително за развитието на конгресния туризъм в България, модерната сграда ще се използва целогодишно като място за провеждане на конференции, браншови срещи, изложби, концерти, образователни форуми, обучителни семинари. Сградата се състои от шест нива, многофункционална зала за 500 човека, офисни площи, кабинети за научно-изследователска дейност и др.

 

Библиотека и Център за съвременно изкуство

 

 

Сградата ще има "зелен" покрив. В нея ще бъдат събрани над 600 000 книги, сега разпръснати на няколко места. Атриум ще свърже библиотеката и новата модернистична сграда от стъкло и метал на Центъра за съвременно изкуство. Във вътрешния двор ще се изгради малък амфитеатър. Идеята е обновената сграда да стане не просто книгохранилище, а и ново арт пространство.

 

Културен дом на Нефтохимика

 

 

Сградата ще се надстрои и "опакова" в нова фасада, която изцяло ще промени нейния облик. Тече ремонт на всички вътрешни помещения. Пълна промяна ще претърпи голямата зрителна зала. Неизползваемият вътрешен двор ще е с малка сцена и ще се отвори от едната си страна към площад "Тройката". Два асансьора и необходимите рампи за хора с увреждания ще осигурят комфортен достъп до сградата.

 

Концертна зала "Проф. Иван Вульпе"

 

 

Проектът включва топлоизолиране на всички стени и покрива, подмяна на дограма и мазилки, обновяване на всички вътрешни помещения, подобряване на акустиката, осигуряване на достъпна среда.

 

Зала "Арена Бургас"

 

 

Тя ще е единствената в страната, лицензирана да приема домакинство на лекоатлетически състезания от най-висок ранг. Освен турнири в много спортове, в нея ще се провеждат мащабни концерти и други културни събития. "Арена Бургас" е съставена от три блока: Блок А - основната зала с обслужващи помещения - малка тренировъчна зала, ресторанти, кафенета, фитнес, помещения за отдаване под наем; Блок Б - открит етажен паркинг на три нива с 400 места, голяма обслужваща зала със 700 седящи места; Блок В - още един паркинг на три нива, отново с 400 места. В основната зала ще има 7000 седящи места, с опция при определени събития да бъдат увеличени до 12 000 заедно с правостоящите.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано