СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Кметът на Бургас: Трябва спешно да овладеем свлачището в Морската градина
 Facebook

Кметът на Бургас: Трябва спешно да овладеем свлачището в Морската градина26.02.2020 / 18:00 - CityBuild.bg

Укрепването на подпорна стена ще бъде обсъдено от Общинския съвет утре.

 

Кметът Димитър Николов внесе извънредно предложение за разглеждане на предстоящото заседание. То е за включване на нов обект в капиталовите разходи през 2020 г. - "Укрепване на подпорна стена в УПИ I, кв. 1 по плана на Приморски парк".

 

През последните 10 дни се установи, че е активирано свличане на земни маси при съществуваща каменна подпорна стена, разположена над крайбрежната алея в Приморски парк, недалеч от Летния театър. Подпорната стена е с височина 2.70 м и дължина 16 м. Още през 2013 г. бе констатирана появата на хоризонтална пукнатина с вертикално отместване. Тогава Община Бургас сигнализира областния управител и входира преписка по действащия Закон за защита при бедствия за осигуряване на средства. Спешно бе възложен и изготвен проект за укрепване. Изпълнени бяха и аварийни мерки за временно подпиране и обезопасяване на опасния участък.

 

Към настоящия момент цялостният проект за укрепване на подпорната стена не е реализиран. Средства по Закона за защита при бедствия не са осигурени. Включването на обекта в капиталовата програма на Община Бургас ще даде възможност за стартиране на обществена поръчка за избор на изпълнител и реализиране на самия проект.

 

 
още от Новини

още от Страната