СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Кметът на Дряново обяснява промените по проект, включващ пл. "Колю Фичето"
 Facebook

Кметът на Дряново обяснява промените по проект, включващ пл. "Колю Фичето"24.11.2020 / 12:48 - CityBuild.bg

Допълнителните дейности забавиха строително-монтажната работа, но обектът ще бъде завършен в срок.

 

 

Относно рехабилитация на ул. „Шипка", включително реконструкция и оптимизация на кръстовища с ул. „Станционна", ул. „Кольо Фичето" и път III -609 в Дряново, кметът Трифон Панчев заявява, че са настъпили следните промени по изпълнение на обекта след провеждане на обществената поръчка и подписване на договора за строителство:

 

ВиК

 

Допълнително проектиране и изпълнение на регулаторни шахти към част ВиК, което цели разделяне на главния водопровод на отделни зони; прецизно регулиране на налягането на водата; увеличаване точността при отчитане на консумацията на питейна вода; локализиране загубите по водопреносната мрежа; възможност за зонално спиране на водоподаването при възникване на аварии и/или профилактика на водопроводната мрежа.

 

Допълнително възлагане на подмяна на водопроводните отклонения от спирателните тротоарни кранове до водомерите на всички абонати по целия участък.

 

Допълнително възлагане изграждането на нова канализационна мрежа от 120 метра, четири ревизионни шахти и необходимите сградни канализационни отклонения, тъй като е установено, че липсва изградена нова канализационна мрежа в участъка от пл." Колю Фичето" до кръстовището с улици "Г. С. Раковски" и "Ал. Рашенов".

 

Допълнително възлагане изграждането на линеен отводнител и 6 дъждоприемни шахти, тъй като в първоначалния проект не е било предвидено отводняване на повърхностни води по уличното платно.

 

Електрозахранване

 

Допълнителни дейности по подмяна на електрозахранващите кабели на уличното осветление в района на централна градска част, както и кабели от захранващите касетите до основните линии. Телевизия „Боряна" е изпълнила за своя сметка подмяна и разширяване на тяхната комуникационната мрежа за по-добро качество на предавания от тях сигнал, а „Енерго-про"-Варна е организирала подмяна на кабелните си линии и подмяна на улични табла.

 

Кръстовище

 

Промяна на проекта с цел максимално отдалечаване на платното за движение на кръстовището на ул. „Шипка" с път III-609 от блок "Богат-Беден" - след сигнали от живущи и при максимално придържане към принципните предвиждания на одобрения инвестиционен проект.

 

Промяна на проекта с отпадане на зелената площ с цел запазване на площадно пространство 'Колю Фичето". Пътното платно и кръстовището ще бъдат на едно ниво без видим бордюр. Премахнати са и „първоначално заложените грозни лампи".

 

Павета

 

В частта на кръговото кръстовище паветата ще бъдат с размер 20/10/8 см, а останалата част от площада и улицата ще бъдат изпълнени с гранитни павета с размер 10/10/10 см. Цената на паважа е една и съща (или съществува минимална разлика) в полза на единия или другия размер.  Промяната цели да се акцентира и отдели кръгът от околното пространство. Старите павета на площад "Колю Фичето" и подходите към него не са от гранит, затова са предвидени нови гранитни, уточнява кметът.

 

Бордюри

 

Допълнително е възложен монтаж на здрави гранитни бордюри в участъка от кръстовището с ул. "Станционна" до кръстовището с  ул. "Ген. Ф. Радецки".  Съгласно проведената обществена поръчка не е предвидено закупуване на нови гранитни бордюри, а освен това старите са „вечни", казва кметът. Поради множеството сигнали и желания на граждани е взето решение всички налични гранитни бордюри да бъдат върнати и пренаредени на улицата, като на склад останат няколко бройки. След като се изчерпят наличните гранитни бордюри, ще се продължи с бетонови.

 

Тротоари

 

Променена е настилката по тротоарите от кръстовището на ул. "Шипка" с ул. "Стефан Стамболов" до Поликлиниката. По проект е предвидено те да бъдат изпълнени с червен асфалт, но в посочения участък тротоарите се изпълняват с уни паваж.

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано