СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Кметът на Стара Загора ще подкрепи становището за парк Бедечка
 Facebook

Кметът на Стара Загора ще подкрепи становището за парк Бедечка19.06.2017 / 11:40 - citybuild.bg

85% от гласувалите в невалидния референдум поискаха това.

 

Референдумът в Стара Загора за бъдещето на парк „Бедечка" се провали заради ниска избирателна активност.  Целта на допитването бе да установи дали местността да бъде застроена или превърната в парк. Въпросът на местното допитване бе: „Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка", по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток - бул. „Хан Тервел", от запад - ул. „Ив. Вазов", от север - алеята към предприятие „Труд" и от юг - ул. „Христина Морфова"? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора."

 

От общо 143 172 имащи право на вот, 22 082 души (15,42%) излязоха до урните, за да гласуват на местния референдум в Стара Загора. От тях 127 914 са гласоподавателите в града и 15 224 в селата на територията на общината. На референдума се гласуваше в обичайните секции и по обичайната процедура, както на всички произвеждани досега избори.

 

18 984 от гласувалите са отбелязали "Да" на бюлетината, а 3 130 - "Не". Невалидните бюлетини са 123. Допитването обаче не премина необходимия минимум от 40% избирателна активност, за да бъде прието решението за валидно. Общият брой на имащите право на глас граждани, които можеха да гласуват на местния референдум в Стара Загора, е 143 172.  

 

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров каза за bTV, че въпреки неуспеха на референдума общината ще подкрепи становището, получило повече гласове, а секретарят на общината Делян Иванов обеща, че случаят ще бъде решен, без да бъде ощетен никой.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано