СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Компания за медицинска техника ще изгражда нов завод в Пловдив
 Facebook

Компания за медицинска техника ще изгражда нов завод в Пловдив24.09.2020 / 15:27 - CityBuild.bg

Със средства на Министерство на икономиката и Община Пловдив ще се изграждат две улици.

 

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов и кметът на Пловдив Здравко Димитров подписаха договор на стойност 1,027 млн. лв. във връзка с проекта за реализиране на високотехнологична фабрика за производство на електронна медицинска апаратура на международната компания BTL Industries Bulgaria (BTL). Инвестицията е в размер на 20 милиона лева, а очакванията са да бъдат разкрити нови 200 работни места. 

 

Фирмата, която миналата година получи сертификат за инвестиция клас „А", е сред водещите световни производители на високотехнологично медицинско оборудване и повече от десетилетие изработва основна част от продукцията си в града под тепетата.  Миналата седмица с решение на Министерски съвет бяха отпуснати средства от бюджета на Министерство на икономиката за строително-ремонтни дейности на прилежащата около новата производствена база инфраструктура, след като през 2019 година компанията закупи сградите на бившата фабрика „Пулпудева" и започна процедура по сертифициране и проектиране на новия високотехнологичен завод.  600 000 лева са средствата, с които Община Пловдив ще подпомогне изграждането на новата пътна инфраструктура. Парите ще залегнат в бюджета за 2021г. 

 

По време на днешната пресконференция изпълнителният директор на BTL Георги Петков обяви двете най-нови производствени линии, свързани с борбата с COVID - 19 - на респираторни маски от най-висок клас и на вентилатори за обдишване (респиратори). Паралелно с производството на медицинска техника последно поколение, в Пловдив компанията развива R&D (проучвания и разработки) на електронна медицинска апаратура в три направления: физиотерапия, кардиология и естетична медицина.

 

Уредите на компанията се продават в над 120 страни на 6 континента. С годините продуктите на BTL спечелиха световно признание и редица награди за иновации и принос за напредъка на медицината. Днес те се използват от едни от най-добрите медицински специалисти и световно известни клиники. 

 

До края на 2021 г. се очаква новият високотехнологичен завод за производство на електронна медицинска апаратура да бъде готов.

 

 
още от Новини

още от Страната