СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Нова ера в компютърната графика с българския софтуер V-Ray
 Facebook

Нова ера в компютърната графика с българския софтуер V-Ray28.05.2019 / 16:23 - CityBuild.bg

В част архитектура в Total Chaos участваха Zaha Hadid Architects, Foster + Partners, KPF, Kengo Kuma & Associates, WeWork, Woods Bagot and Gensler.

 

Конференцията за триизмерна компютърна графика е организирана от българската софтуерна компания Chaos Group, ĸoятo минaлaтa гoдинa cпeчeли нaй-пpecтижнoтo oтличиe oт Aĸaдeмиятa зa филмoви изĸycтвa и нayĸa зa „opигинaлнaтa ĸoнцeпция, дизaйн и пpилaгaнe нa тexнoлoгиятa V-Rау". Събитието се проведе между 16 и 18 май в София Тех Парк.

 

 

 

Повече от 1000 души станаха част от най-голямата конференция за 3D технологии. В рамките на три дни посетителите имаха възможността да почерпят опит от над 60 лектори от цял свят, които разкриха подробности от процеса им на работа по проекти за Apple, Formula 1, Porsche, UEFA и десетки блокбъстъри, сред които Game of Thrones и Avengers: End Game. А каква е ролята на 3D визуализацията в архитектурата и дизайна? Отговорът на този въпрос дадоха от Zaha Hadid Architects, Foster + Partners, KPF, Kengo Kuma & Associates, WeWork, Woods Bagot and Gensler. Очаквайте подробности за участието на арх. Маргарита Вълова от "Заха Хадид Архитекти" и интервю с нея.

 

 

„Създаваме общност, в която даваме възможност на артисти и дизайнери да се срещнат с технолозите и да обсъждат накъде отива целият свят на компютърната графика", коментира Петър Митев, съосновател на Chaos Group. Една от основните посоки на приложимостта на 3D технологиите, която беше представена както от артисти, така и от програмисти, беше именно „Digital Human". Дигиталните хора са най-новото предизвикателство в средите, което ще помогне на артистите да бъдат все по-креативни в създаването на образи и чрез този процес ще бъдат спестени множество разходи за продукции. Пример е голяма част от баталните сцени в "Game of Thrones", където броят хора на снимки често не надвишава 12, а останалите образи са компютърно генерирани.

 

 

 

Лий Карлтън, CG лидер на едно от най-известните студиа за реклама - Mеthod Studios, разказа пред аудиторията на Total Chaos за предизвикателствата при 3D сканирането на човешки образ. В представения пример, Лий разказа как усъвършенстването на софтуера V-Ray при процеса на изграждане на дигитален образ е помогнало за реализирането на реклама за Apple iTunes - главен герой в рекламата е дигитален образ на двегодишния син на DJ Khaled и самият световноизвестен продуцент.

 

 

 

За втора поредна година Chaos Group организира Total Chaos, за да затвърди своята отдаденост към научните изследвания и иновациите, както и да демонстрира приложимостта на софтуера V-Ray в различните творчески индустрии - архитектура, визуални ефекти, реклама, автомобилостроене, игри, технологии, продуктов дизайн.

 

Софтуерната компания Chaos Group е световен лидер в технологиите, свързани с компютърна графика, които помагат на творци и дизайнери да създават реалистични изображения и анимации, подходящи за дизайн, телевизия и игрални филми. Компанията се специализира в областта на рендъринг на физически обекти и симулационен софтуер, който ежедневно бива използван от най-добрите дизайнерски студиа, архитектурни фирми, рекламни агенции и компании за визуални ефекти по цял свят. Chaos Group е основана през 1997 г. и има офиси в София, Лос Анджелис, Прага, Сеул и Токио.

 

Още подробности за конференцията - тук.

 

 
още от Новини

още от Любопитно