СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Комплекс за СПА и балнео туризъм ще има до село Овощник
 Facebook

Комплекс за СПА и балнео туризъм ще има до село Овощник15.05.2019 / 09:29 - CityBuild.bg

Проектът бе представен за първи път пред журналисти в Община Казанлък.

 

 

Главният проектант на обекта арх. Георги Цикалов представи 5-звезден хотел и прилежаща инфраструктура по проект „СПА ХОТЕЛ "КИНГС ВАЛЕЙ", КОНФЕРЕНТЕН ЦЕНТЪР, ТРАФОПОСТ, БАСЕЙНИ, СПОРТНИ И ДЕТCКИ ПЛОЩАДКИ И ЗАВЕДЕНИЕ ЗА ХРАНЕНЕ, Казанлъшки минерални бани, гр.Казанлък".

 

 

Комплексът е разположен от северната страна на съществуващия Аквапарк, в началото на село Овощник на 41,5 дка терен на бившия Профилакториум. От южната страна е разработена паркова среда, която разширява съществуващата, като озеленяването надхвърля 50% от предвидената за застрояване площ.

 

1. Хотел, 2. Главен вход, 3. Паркинг, 4. Ресторант, 5. Външен басейн, 6. Мокър бар, 7. Спортни игрища

 

Югоизточно от основната сграда са предвидени 4 външни басейна - плувен, детски, атракционен и „горещ“. Към басейните са разположени беседки, летен и воден бар, технически помещения. Източно от басейните са предвидени съблекални и санитарни възли и 2 спортни игрища. От юг е разположен подход от комплекса към аквапарка и допълнителен паркинг за клиенти. В югозападната част на имота е осигурен служебен достъп за зареждане. Предвидено е изграждане на нов път откъм Летището.

 

 

Югоизточно в имота е предвидена спомагателна сграда - ресторант в традиционен български стил за външни посетители.

 

 

В 5-етажна сграда са планирани 275 помещения на площ около 50 кв.м всяко, за около 700 гости, с осигурени места за паркиране за всяка стая, конферентни зали, които да могат да посрещнат 800-900 души едновременно. Предвиден е частичен етаж - мецанин, на който са разположени приемна, СПА, фитнес и балнеология, администрация и др. На този етаж се обособяват функционалните подоходи към закрити басейни, СПА-център и балнеология. В частта на балнеологията се предвиждат различни процедури, помещение за масажи, лекарски кабинет, служебни помещения и други.

 

 

Инвеститор е НИКМИ АД. Предвидените инвестиции са в размер на 50 000 000 лв. без ДДС. Представеният проект е в работна фаза и очаква разрешително за строеж от Община Казанлък. Според инвеститорите, те имат готовност до средата на юни да започнат изкопни работи и си дават осем месеца за груб строеж, а за въвеждане в експлоатация - две години - до края на 2020г., началото на 2021г.

 

 

От НИКМИ отбелязаха, че в същия район имат терени за изграждане на още два хотела. Припомняме, че ВАС наложи на главния архитект на София глоби заради спирането на строежа на висока сграда на фирмата в градинката на ъгъла на бул. "България" и бул. "Петко Тодоров" в кв. "Стрелбище". Това инвестиционно намерение предизвика няколко протеста на жителите на квартала, главният архитект настоява, че мястото е отредено за озеленяване според ОУП, а общинските съветници прекратиха производството по одобряване на ПУП. Днес вечерта се очаква нов протест на мястото с искане за по-бързо решаване на казуса и заради разкопана от НИКМИ ключова вътрешноквартална улица с мотив, че минава през имота на фирмата. Водят се дела, но Столична община може да предложи друг равностоен терен на инвеститора, каза главният архитект на столицата днес.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано