СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Комплекс II8I от три еднофамилни къщи получи награда и във "Фасада на годината"
 Facebook

Комплекс II8I от три еднофамилни къщи получи награда и във "Фасада на годината"22.11.2019 / 15:19 - CityBuild.bg

През 2019г. проектът бе номиниран и в конкурсите АРХ ИНОВА и Български архитектурни награди.

 

На 14 ноември бяха наградени победителите в конкурса на "Баумит" - „Фасада на годината 2018-2019". Първите шест обекта от всяка категория, достигнали до финала, ще се състезават и в международния конкурс „Life Challenge 66". Подадените кандидатури в категория „Еднофамилни къщи /ново строителство/" бяха 14, а победител стана фасадата на „Комплекс три еднофамилни къщи в София" с проектанти арх. Атанас Панов, арх. Лорита Панова и арх. Катерина Тончева от "ЛП АРХ" ООД. Инвеститор на проекта е "СТП Пропърти енд Асетс Мениджмънт" ЕООД, а изпълнител е "Елит строителна компания" ЕООД. В обекта са използвани материали: Баумит интегрирана топлоизолационна система Опън с крайно покритие НанопорТоп К2 и НанопорКолор, цветове 0017 и 0891.

 

 

Комплексът II8I се състои от три еднофамилни жилищни сгради, достъпни чрез вътрешна за имота улица, като всяка къща разполага със самостоятелно дворно пространство и открит басейн. Комплексът с РЗП 1 354 м2 е завършен миналата година. Ситуирането на къщите в парцела предоставя едновременно поглед към планината в южна посока и градски пейзаж на София в северна посока. Семплите архитектурни форми, съчетани със съвременни фасадни материали, изграждат спокойна и хармонична визия на сградите. Фасадата редува мазилка, обшивка от алуминиев композит и облицовка от вертикални керамични елементи.

 

 

 

 

Къщите се състоят от три жилищни етажа - полуподземен, приземен и първи надземен етаж, обединени от вътрешно стълбище. На сутеренно ниво се намира входно фоайе с дрешник и санитарен възел, гараж с прилежащи технически помещения, самостоятелен апартамент за гости с кухненска част, баня и самостоятелен двор. Приземният етаж на нивото на основния двор съдържа дневна с камина и излаз на покрита тераса с барбекю и открит басейн, трапезария и кухня с възможност за отделяне от общото етажно пространство, санитарен възел. На първия надземен етаж се намират три спални, от които две с обща баня и една родителска със самостоятелна баня и дрешник. Всички спални имат достъп до просторна открита тераса.

 

 

 

 

Не за първи път обектите на студиото са високо оценени от професионално жури. Тази година проектът получи и номинации в конкурсите АРХ ИНОВА и Български архитектурни награди. В предходното издание на международния конкурс „Life Challenge 66" за 2018 г., проект на арх. Лорита Панова се класира и сред 36-те финалисти в категория „Еднофамилни къщи".

 

 
още от Новини

още от Баш майстор