СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Комплекс „Съни Гардън" бе отличен в конкурса "Фасада на годината"
 Facebook

Комплекс „Съни Гардън" бе отличен в конкурса "Фасада на годината"09.12.2019 / 14:33 - CityBuild.bg

В обекта са използвани Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие ПураТоп и ГранопорТоп.

 

На 14 ноември бяха наградени победителите в конкурса на "Баумит" - "Фасада на годината 2018-2019". Първите шест обекта от всяка категория, достигнали до финала, ще се състезават и в международния конкурс „Life Challenge 66". В най-оспорваната категория - „Жилищни сгради - ново строителство", печелившият обект е „Жилищен комплекс от затворен тип „Съни Гардън" в София, кв. Драгалевци, ул. „Къпинка" 20". Проектант е арх. Димитър Димитров - „Веста Дизайн" ЕООД. Инвеститор, изпълнител и заявител в конкурса е „ЙЕС ИНВЕСТ" ООД.

 

 

Жилищният комплекс от затворен тип SUNNY GARDEN е на площ от 7,5 дка и се състои от 5 жилищни сгради в озеленена паркова среда. Пространството между сградите е изцяло пешеходно, с кътове за сядане, алеи за разходка и велосипеди, декоративен фонтан.

 

 

В комплекса има 107 апартамента и ателиета. Паркирането е решено надземно и подземно. Към апартаментите на първите етажи са предвидени прилежащи дворни пространства.       

 

 

Sunny Garden предлага енергийна ефективност с качествена изолация, материали и детайли. Фасадите са изпълнени с Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие ПураТоп и ГранопорТоп, структура К1,5, цветове 0019 и 0901. Всички ограждащи и преградни стени са тухлени. За по-добра шумоизолация стените между апартаментите са с минерална вата 5 см между 2 слоя тухли.

 

 

През март миналата година жилищен комплекс SUNNY GARDEN беше награден и с годишната награда на Съюза на архитектите в България - "АРХИТЕКТОН", а през декември 2018-а година получи и първа награда в конкурса "СГРАДА НА ГОДИНАТА" в категория "Жилищни комплекси от многофамилни сгради".

 

 

 
още от Новини

още от Баш майстор