СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Комплекс Green Park Sofia ще бъде изграден край Владая
 Facebook

Комплекс Green Park Sofia ще бъде изграден край Владая05.06.2018 / 09:30 - CityBuild.bg

Проектът стартира със символично засаждане на първо дърво, тъй като е ориентиран към природосъобразния начин на живот.

 

 

Green Park Sofia е жилищен комплекс от еднофамилни жилищни сгради, разположен на слънчево място в подножието на Витоша и Люлин планина, предлагащ къщи или терени за хора с високи изисквания към качеството на живот. Намира се в непосредствена близост до бившия санаториум за белодробни заболявания към болница “Лозенец”, построен през 1935 г., след 3 годишен подбор и оценка на качеството на въздуха.

 

 

Комплексът с възможност за 360° панорамни гледки ще предлага възможно най-екологичния начин за отопление - геотермия, която е постоянна, практически неизчерпаема и екологично чиста. Целите на инвеститорите са да запазят въздуха чист, да изградят инфраструктура с усещане за простор и да предоставят уникален за българския пазар продукт - високотехнологични, нискоенергийни и екологични къщи.

 

 

Очаква се тази година да бъдат изградени къщите и инфраструктурата за ЕТАП I, като желаещите или избират свободен имот, за да построят сами своята къща, или да предпочетат цялостно решение. Всички собственици ще спазват общи правила на общността за архитектура, стил и чист въздух.

 

 

Комплексът ще се изгражда от "Ре Енерджи Инженеринг", "Мобилкат", "Стройрент", "Инжтранс Василев" и Koger & Partners. Екипът е: инж. Иван Запрянов - проджект мениджър, арх. Николай Славов и управител Янек Балънски - естонец и управител на "Стройрент".

 

 

Еднофамилните жилищни сгради в Green Park Sofia представляват високотехнологични къщи, продукт на устойчиво зелено строителство, съчетаващо най-новите тенденции в архитектурата за енергийна ефективност, сигурност и комфорт с възможност за постигане на стандарт пасивни сгради. Концепцията на жилищния комплекс е да бъде изграден като първото по рода си геотермално селище в България, изцяло използващо за отопление възобновяеми енергийни източници, а именно енергията от земната кора, което довежда до изключително ниски експлоатационни разходи за електричество и поддръжка за дългосрочен период.

 

В конструктивен план стомано-стоманобетонната конструкция на сградите осигурява сигурност и надеждност срещу сеизмично въздействие и други природни бедствия като наводнения и ураганни ветрове. Фасадната топлоизолация на къщите, състояща се от 22 см топлоизолационен пакет, включващ и 10 см звукоизолация, гарантира високо съпротивление на топлопредаване, водоплътност и въздухоплътност на сградите, което ги прави изключително комфортни и много уютни за живот.

 

 

Идеята за комплекса е да бъде създадена общност, като жителите сами ще решат как да го управляват. Предвижда се безплатен транспорт до София през първите 2 години - четири пъти дневно до града и обратно. Очаква се засаждане на 1000 дървета през следващите 5 години, частно училище и детска градина, спортни зони /футболно игрище, игрище за плажен волейбол, велоалеи, диск голф/ и детски площадки.

 

Поддръжката на общите части и прилежащата инфраструктура ще включва денонощна жива охрана, снегопочистване, градинарство, озеленяване и поддръжка на зелени площи, обслужване на пречиствателен модул за отпадни води, ревизиране на сондажи за геотермална инсталация. Геотермално селище Green Park Sofia ще притежава контрол на достъпа, във връзка с което ще бъде монтирана ограда с височина 2 м. Всички парцели също ще бъдат отделени с ограда с височина 1-1.2 м.

 

Инвеститорът ще направи за негова сметка озеленяване на имотите, включително и на общите площи, и също така залесяване с дървесни видове, ще монтира и дворна поливна система, индивидуална за всеки парцел. Пред парцелите ще бъде осигурено достатъчно място за паркиране на посетители, ще бъде изграден и обществен паркинг за гости на обекта или на спортните съоръжения. Инвеститорът е осигурил бюджет за полагане на асфалт пред всички изградени къщи до 2019г. и изграждане на пътна инфраструктура с асфалтобетон, свързваща комплекса и националната пътна мрежа до 2020г.

 

Събитието "Първо дърво в Green Park Sofia" във Фейсбук

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано