СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Комплексът на мястото на Бирената фабрика получи разрешение за ползване
 Facebook

Комплексът на мястото на Бирената фабрика получи разрешение за ползване11.03.2016 / 11:50 - citybuild.bg

Той е между улиците „Сан Стефано“ и „Шейново“ и замени легендарната фабрика на братя Прошек.

 

„Сан Стефано Плаза“ е изграден върху 6 500 кв. м срещу сградата на Българската национална телевизия и има обща застроена площ от 55 000 кв. м. Възложител на обекта е "Сан Стефано Пропърти Дивелопмънт", а проектанти: "Подеминженеринг" ООД /арх. Филип Захариев/, АБ "Николов и Николов" ООД /арх. Илиян Николов/, "Стефан Добрев Архитектура и Дизайн" ЕООД /арх. Стефан Добрев - кандидат за главен архитект на София/.

 

 

Проектът обединява жилищна част от 115 апартамента, офис пространства и търговски център с над 40 магазина за стоки за дома, галерия и ресторанти. На 7 март в комплекса отвори врати и супермаркет. „Сан Стефано Плаза“ ще разполага още със SPA, фитнес и медицински център, банков клон, детски и учебен център, паркинг с близо 500 места.

 

 

Жилищната част на „Сан Стефано Плаза“ притежава първия в България BREEAM сертификат за устойчиво и енергийно ефективно строителство. В комплекса са внедрени технологии от последно поколение и има изградена BMS локална система за дистанционно сградно управление, която позволява на собственици и наематели чрез мобилния си телефон и компютър да регулират от разстояние осветлението, електрозахранването, отоплението, климатизацията и вентилацията. Комплексът е с високо ниво на сигурност, денонощна охрана и контрол на достъпа до отделните помещения.

 

 

Към комплекс "Сан Стефано Плаза" е изградена сграда, която да напомня за емблематичната постройка на Бирената фабрика с над 100-годишна история. Тя е проектирана в стила на известната бирария "Прошеково пиво", която е съществувала на това място. 

 

Снимка: citybuild.bg 

 

"До момента почти всички търговски обекти са отдадени под наем с дългосрочни договори, а интересът към жилищната част надминава нашите първоначални очаквания“, казва Весела Илиева, изпълнителен директор на Unique Estates - ексклузивният представител на проекта - брокерската компания за имоти от висок клас.

 

 

Два типа клиенти купуват жилища в „Сан Стефано Плаза“ – семейства, които търсят своя постоянен дом с 2-3 спални, и клиенти с инвестиционна цел, които се спират на артистичните студиа с малки градини и на елегантните едноспални апартаменти. Ексклузивността на локацията в района на „Докторската градина“, качеството на изпълнение на проекта, зелените площи, красивата гледка и редицата удобства привличат вниманието на хората с усет към детайла, които се очароват от вложените в комплекса иновации, енергоспестяващи материали, вкус и многообразие“, допълва Илиева.  

 

 

ОЩЕ СНИМКИ - ТУК.

Редактор: Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от София