СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Конференция „70 години "Хидротехнически факултет“ ще има в УАСГ
 Facebook

Конференция „70 години "Хидротехнически факултет“ ще има в УАСГ17.10.2019 / 11:27 - CityBuild.bg

Българска асоциация по водите е партньор на мащабния форум.

 

Университетът по архитектура, строителство и геодезия организира Юбилейна международна научно-техническа конференция „70 години Хидротехнически факултет“. Събитието предстои да се проведе на 7 и 8 ноември в сградата на УАСГ в София.

 

Седемте десетилетия от основаването на ХТФ се навършват 5 дни преди началото на събитието. „Целта ни е да срещнем учени и професионалисти, работещи в областта на водното строителство, управлението на водните ресурси и опазването на околната среда. Чрез представянето на последните тенденции в тези сфери, с обмена на знания, споделянето на постижения, идеи и виждания за развитието на водния сектор искаме да изтъкнем значимостта на проблемите, свързани с водите. Не на последно място желанието ни е да популяризираме ролята и дейността на хидроинженерите и да допринесем за формирането на нови насоки за научни и научно-приложни изследвания в отделните тематични направления“, споделят организаторите.

 

 

Тематичните направления по време на форума са: Водоснабдяване, канализация и пречистване на водите; Хидротехника; Хидромелиорации; Хидравлика, хидрология и управление на водни ресурси; Механика; Физика.

 

Повече информация за събитието - тук.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор