СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Конкурс ще определи бъдещето на северното крило на Централна баня
 Facebook

Конкурс ще определи бъдещето на северното крило на Централна баня17.01.2020 / 09:30 - CityBuild.bg

Заданието ще бъде изготвено от „Софпроект“ и ще бъде публично обсъдено.

 

Планира се изготвяне на концепция за развитие на северното крило на сградата на Централна минерална баня, като ще бъде обявен архитектурен конкурс по подобие на този за площад „Света Неделя". Той трябва да даде предложения за бъдещото предназначение за северното крило, каза по време на общественото обсъждане на бюджета на София вчера вечерта главният архитект Здравко Здравков, но без изрично да се ангажира с предназначение на крилото за балнеолечение.

 

Заданието за конкурса ще бъде изготвено от „Софпроект" и ще бъде публично обсъдено, уточни той. Идеята е да бъде направена ясна стратегия с финансов модел и архитектурни разпределения. Напомняме, че граждани и организации настояват за възстановяване на Централна минерална баня като съвременен термален център.

 

 

През 2020 г. ще завърши реставрацията и социализацията на минералната баня в Банкя и ще започнат проектите за реставрация на баните в Горна баня и Овча купел (създаване на уелнес и спа с ползване на минералната вода и на научен център за върхови постижения).

 

Проектите, които се реализират в Столична община след конкурси: общината работи за реализирането на проекта за обновяване на площад „Света Неделя", превръщането на „Топлоцентралата" в Център за изкуства и култура е на етап строителство, работи се и по развитието на Вторичен градски център в района на Централна жп гара.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано