СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Консорциум на "АТ инженеринг" ще ремонтира бившия Партиен дом в София
 Facebook

Консорциум на "АТ инженеринг" ще ремонтира бившия Партиен дом в София15.04.2020 / 15:23 - CityBuild.bg

С друго обединение фирмата вече направи реконструкция на бъдещата пленарна зала.

 

Фирмата "АТ инженеринг 2000" ще извърши реконструкцията и на самата сграда. Обединението с "Климатроник" - "Клим-Ат-Ел" ДЗЗД, беше единственият кандидат в обществената поръчка с прогнозна стойност 18.89 млн. лв. без ДДС, като предложената цена е 18.235 млн. лв. или 21.8 млн. лв. с ДДС. Решението за избор на изпълнител е от края на февруари, но договор все още не е подписан, като справка в регистъра на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) показва, че не е имало жалби срещу търга, затова и вероятно предстои подписването, съобщи "Капитал". Настоящата процедура за ремонт на бившия Партиен дом включва обновяване на електрически, отоплителни, вентилационни и климатични инсталации, както и на фасадата и покрива на сградата.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

Ремонтът на зала "Света София" приключи през август 2019 г. след сериозно забавяне. Изпълнител беше "АТ инженеринг 2000" заедно с "Електрон прогрес". Удължаването на срока се наложило заради "спецификите и сложността" на строителството, което породило "обективната необходимост от нови технологични решения", се казва в отговор на Народното събрание до "Капитал".

 

 

Очаква се "Света София" да е напълно готова тази година. Освен за залата, бяха възложени и поръчки за основен ремонт на бюфета в сградата за над 200 хил. лв., както и за проектиране на пространство за преки излъчвания на изявления във фоайето и за доставка и инсталиране на мрежово оборудване за зала "Света София" за 220 хил. лв.

 

 
още от Новини

още от София