СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
BGA - корпоративна офис сграда
 Facebook

BGA - корпоративна офис сграда27.11.2019 / 12:28 - CityBuild.bg

Проектът на STARH беше номиниран в категория "Бизнес и административни сгради" в конкурса АРХ ИНОВА.

 

 

BGA е корпоративна офис сграда в ъглов имот на ул. "Ген. Колев" и ул. "Атанас Георгиев" в централната част на Варна. Проектирана е изцяло за нуждите на компанията-възложител - „БГ Агро“ АД.

 

 

Концепцията на сградата е да бъде дом на бизнеса, затова от студиото закодират възходящата посока на успеха в белите елементи на фасадата.

 

 

Обемно-пространственото решение е резултат от анализ на средата, в която е ситуирана сградата. Меките и елегантни форми са търсен ефект, който вписва новата сграда в ограниченото пространство.

 

 

Функционално са предвидени два подземни етажа за паркиране и шест надземни, проектирани така, че да изпълнят всички необходими изисквания на компанията-собственик. За по-голямо удобство и поради липса на физическо място в имота, подземните паркинги се обслужват от високоскоростен автомобилен асансьор.

 

 

 

 

 

На партерния етаж е предвидено представително фоайе и рецепция, а на следващите пет етажа са ситуирани офисни пространства.

 

 

 

 

Конструкцията на сградата е безгредова стоманобетонна, със само три свободно стоящи вертикални конструктивни елемента. Това решение позволява максимална гъвкавост при организацията на интериорните пространства, в зависимост от текущите нужди на обитаващите.

 

 

Сградата е обезпечена технологично и инфраструктурно с интелигентни съвременни решения. Енергоефективността е постигната чрез най-модерната фасадна система на Schuco FWS CV60 от Alukönigstahl България с троен стъклопакет от високо селективно стъкло.

 

 

Белите фасадни елементи са от Krion - иновативен материал, представляващ акрилен камък, който дава възможност за постигане на сложни триизмерни форми чрез термоформоване.

 

 

Централна климатична инсталация с VRV технология се грижи за отоплението и охлаждането в сградата. BMS система управлява сградните инсталации и позволява мониторинг по всяко време.

 

 
още от Новини

още от АРТ