СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"КСЕЛА България" представя SILKA
 Facebook

"КСЕЛА България" представя SILKA14.03.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Това име обединява разнообразна гама от калциево-силикатни продукти, предназначени за изпълнение на стенни конструкции.

 

 

Калциево-силикатните блокове за зидария Silka, които дружеството „КСЕЛА България” предлага на нашия пазар, се доставят от високотехнологичен завод в Косово, част от групата XELLA. Той е въведен в експлоатация през юли 2007 г. Разположен е в гр. Грачаница, в непосредствена близост гр. Липян и до гр. Прищина.

 

 

Калциево-силикатните блокове Silka имат няколко отличителни качества: прецизни геометрични размери; висока плътност и висока якост на натиск; отлична шумоизолационна способност; отлична огнеустойчивост; много голяма дълготрайност.

 

 

Silka е екологичен строителен продукт, произведен от естествени суровини, които природата ни е предоставила в неограничени количества. Технологичният процес напомня начина на образуване на някои скали, изградени от здраво споени пясъчни частички. При производсвото на блоковете, по време на строителството и при депонирането на отпадъците не се отделят вредни вещества.

 

 

Стените от Silka влияят благоприятно за създаването на здравословен микроклимат в помещенията. Silka може да се окаже успешно и ефективно решение както в ежедневни, така и в сложни ситуации: когато се изискват много високи нива на защита от шум, за зидани конструкции и за проектиране на конструкциите за сеизмични въздействия. Silka е и решение, когато е необходима голяма топлоакумулираща способност на материалите – проблем, с който се сблъскват проектантите на нискоенергийни и пасивни сгради, и когато строежът ще се сертифицира по някоя от системите за оценка на сградите в контекста на устойчивото строителство като LEAD, BREEAM, DGNB, HQE, EDGE.

 

 

Брошура можете да разгледате тук.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор