СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Нова културна сцена откриват в НДК
 Facebook

Нова културна сцена откриват в НДК03.06.2020 / 14:23 - CityBuild.bg

От този месец публика вече ще посреща единственото в София външно покрито мултифункционално пространство.

 

 

"Платформа А6" се намира в парка зад НДК, ще функционира през цялото лято и е на разположение на клиенти и партньори за реализиране на различен тип културни и конгресно-конферентни събития на открито. "Платформа А6" разполага с външна покрита площ от 1 200 кв.м, сцена с размери 18х6 м, техническо оборудване, капацитет до 550 от 1100 места съобрзано противоепидемичните изисквания и разделение на потоците хора, възможност за модулни сетове и гъвкато нареждане на сцена и публика, както и възможност за контролиран и свободен достъп. "Платформа А6" е подходяща за всякакъв тип културни и конгресно-конферентни прояви на открито: концерти, театрални и танцови спектакли, кинопрожекции, премиери на книги, форуми, дискусии, корпоративни събития и др.

 

 

„Платформа А6“ е изградена от НДК в партньорство с частни фирми и ще покрива целия набор от дейности на Националния дворец на културата. И по време на карантината НДК продължи работата си като културен център онлайн, а за предстоящите месеци на ограничения в глобален мащаб осигурява ново адекватно на нуждите пространство.

 

 

„Платформа А6“ стъпва на големия интерес към откритата сцена, която НДК изгради на същото място миналата година. Ръководството е провело разговори със Столична община да поеме и създадената от нея също миналата година малка сцена в подлеза пред фонтаните. В това оживено пространство точно пред театър „Азарян“ (Зала 2 на НДК) ще бъдат изнесени по-малките събития.

 

 
още от Новини

още от АРТ