СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Културният дом на НХК в Бургас добива модерен вид
 Facebook

Културният дом на НХК в Бургас добива модерен вид30.09.2020 / 16:11 - CityBuild.bg

Фасадата е изцяло обновена с ефектно остъкление, промени са извършени и във вътрешната част.

 

 

Ремонтните дейности в Дома на нефтохимика в Бургас продължават и сградата постепенно се превръща в модерен културен център. В процес на изпълнение е вертикалната планировка. Подменена е настилката във вътрешния двор на културния център и в него е монтирана нова сцена за провеждането на представления. 

 

Зрителната зала е обзаведена с нови седалки, положена е нова настилка на пода. Сцената също е ремонтирана, а специален механизъм позволява тя да се върти при смяна на декорите и изпълнителите. Ново осветление и озвучаване ще създават още по-добра атмосфера при провеждането на събития, представления и концерти.

 

Вече е завършена надстройката на сградата, като са обособени няколко нови зали. Съществуващите помещения са обновени и пригодени за практикуването на изобразително и приложно изкуство, музикални репетиции, зали за танци и други прояви. 

 

В новия си вид сградата на Дома на нефтохимика ще е пригодена и за хора в неравностойно положение. За осигуряването на удобен достъп са монтирани специализирани асансьори и пасарелки, обособени специални места в зрителната зала, както и санитарни възли.

 

 

Сградата на НХК се обновява по проект "Реконструкция, ремонт и обновяване, внедряване на мерки за енергийна ефективност в Културен дом на Лукойл Нефтохим" и се реализира чрез комбинирана подкрепа на безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма "Региони в растеж", финансов инструмент "Фонд за устойчиви градове" и собствен принос на Община Бургас.

 

 
още от Новини

още от Страната